Pipistrel u Kini sklopio posao vrijedan 350 milijuna eura

Bez autora
Oct 30 2016

Pipistrel je s kineskom kompanijom Sino postigao dogovor o sedmogodišnjoj suradnji u sektoru zrakoplovstva. Ugovor vrijedan 350 milijuna eura će biti službeno potpisan u Rigi 5. studenoga. Obje kompanije vide velike prilike u ovoj suradnji jer je Pipistrel dobio dozvolu za prodaju aviona u Kini što otvara potencijal za ostvarivanje jakih prihoda. Dogovor će podrobnije biti predstavljen u srijedu u okviru najvećeg zrakoplovnog sajma u Kini. Svoj do sada najveći komercijalni uspjeh na međunarodnom tržištu Pipistrel je postigao lani pobjedom na međunarodnom natječaju za isporuku 194 školska zrakoplova Indijskom ratnom zrakoplovstvu, Indijskoj ratnoj mornarici i Nacionalnom programu kadeta, s opcijom moguće isporuke dodatnih 100 zrakoplova nakon tri godine.

Pipistrel u Kini sklopio posao vrijedan 350 milijuna euraPipistrel je s kineskom kompanijom Sino postigao dogovor o sedmogodišnjoj suradnji u sektoru zrakoplovstva.

Ugovor vrijedan 350 milijuna eura će biti službeno potpisan u Rigi 5. studenoga.

Obje kompanije vide velike prilike u ovoj suradnji jer je Pipistrel dobio dozvolu za prodaju aviona u Kini što otvara potencijal za ostvarivanje jakih prihoda.

Dogovor će podrobnije biti predstavljen u srijedu u okviru najvećeg zrakoplovnog sajma u Kini.

Svoj do sada najveći komercijalni uspjeh na međunarodnom tržištu Pipistrel je postigao lani pobjedom na međunarodnom natječaju za isporuku 194 školska zrakoplova Indijskom ratnom zrakoplovstvu, Indijskoj ratnoj mornarici i Nacionalnom programu kadeta, s opcijom moguće isporuke dodatnih 100 zrakoplova nakon tri godine.

Posao za Indiju Ivo Boscarol je dobio u konkurenciji čak 11 renomiranih svjetskih proizvođača lakih aviona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik