Planira se „hajperlup“ između Beča, Bratislave i Budimpešte

Bez autora
Mar 10 2016

„Hajperlup transportejšon tehnolodžis“ jedan od dva projekta kojima bi san milijardera Ilona Maska mogao da postane realnost – upravo je postigao dogovor sa tri evropske zemlje o povezivanju Budimpešte, Beča i Bratislave novim načinom transporta.Tri prestonice trebalo bi da budu povezane cevina kroz koje će se ogromnom brzinom kretati kapsule sa putnicima. To podrazumeva gradnju mreže između Beča i Bratislave i od Bratislave do Budimpešte. To je ukupno oko polovine dužine rute od San Franciska do Los Anđelesa, koja je predložena pre par godina.

Planira se „hajperlup“ između Beča, Bratislave i Budimpešte„Hajperlup transportejšon tehnolodžis“ (HTT) jedan od dva projekta kojima bi san milijardera Ilona Maska mogao da postane realnost – upravo je postigao dogovor sa tri evropske zemlje o povezivanju Budimpešte, Beča i Bratislave novim načinom transporta.

Tri prestonice trebalo bi da budu povezane cevina kroz koje će se ogromnom brzinom kretati kapsule sa putnicima. To podrazumeva gradnju mreže između Beča i Bratislave (pravolinijski oko 50 kilometara) i od Bratislave do Budimpešte (pravolinijski oko 160 kilometara).

To je ukupno oko polovine dužine rute od San Franciska do Los Anđelesa, koja je predložena pre par godina.

Prvom linijom putnici bi od Beča do Bratislave stizali za osam minuta, a još 10 minuta bi bilo potrebno do Budimpešte. Ostaje još mogućnost pravljenja dodatnih krakova, poput već predloženog do Košica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik