Počinje rekonstrukcija pruge Beograd - Bar

Bez autora
Jun 13 2016

Pruga Beograd-Bar je nakon četiri decenije dočekala obnovu, a neophodne pripreme su u toku kako bi početkom jula počela rekonstrukcija. Ugovor između Infrastruktura željeznica Srbije i Ruskih državnih željeznica potpisan je prošle godine, a ovih dana finalizuju se podizvođački ugovori sa Bombardier transportation. Obnova barske pruge počeće sanacijom 77 od ukupno 287 kilometara željezničkog koridora. Prema ugovoru koji su željeznice sklopile sa Rusima, predstoji generalni remont pruge od Resnika do Valjeva po projektu koji je uradio Saobraćajni institut CIP, kazao je direktor ovog instituta, Milutin Ignjatović. On je naveo da od Valjeva do granice sa Crnom Gorom nema projekta. Ministarstvo za saobraćaj još nije dalo nalog da se uradi, što predstavlja ogroman problem.

Počinje rekonstrukcija pruge Beograd - BarPruga Beograd-Bar je nakon četiri decenije dočekala obnovu, a neophodne pripreme su u toku kako bi početkom jula počela rekonstrukcija.

Ugovor između Infrastruktura željeznica Srbije i Ruskih državnih željeznica potpisan je prošle godine, a ovih dana finalizuju se podizvođački ugovori sa Bombardier transportation.

Obnova barske pruge počeće sanacijom 77 od ukupno 287 kilometara željezničkog koridora, prenosi B92.

"Prema ugovoru koji su željeznice sklopile sa Rusima, predstoji generalni remont pruge od Resnika do Valjeva po projektu koji je uradio Saobraćajni institut CIP", kazao je direktor ovog instituta, Milutin Ignjatović.

On je naveo da od Valjeva do granice sa Crnom Gorom nema projekta. Ministarstvo za saobraćaj još nije dalo nalog da se uradi, što predstavlja ogroman problem.

"Neophodno je da se što prije uradi projektna dokumentacija i da se pristupi revitalizaciji cijele pruge", saopštio je Ignjatović.

On smatra da se predugo čekalo na popravku, s obzirom na to da je pruga Beograd - Bar izdržala 40 godina bez ozbiljnijih ulaganja.

"Nigdje u svijetu nema da se na takvom putnom pravcu, od izuzetnog značaja, toliko dugo ne uradi generalni remont", rekao je Ignjatović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik