Potrebno 200 miliona evra za prugu Beograd - Niš

Bez autora
Aug 23 2016

Ministarka građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Zorana Mihajlović izjavila je da su počeli razgovori o modernizaciji pruge Beograd-Niš i da je za to potrebno najmanje 200 miliona evra. To je strateški koridor i nadam se da ćemo napraviti dogovor kako da to finansiramo, nije jednostavno, najmanje 200 miliona evra je modernizacija te pruge. Danas na toj relaciji putujete pet sati što je nedopustivo, rekla je Mihajlovićeva. I cela pruga Beograd-Bar mora da se modernizuje, rekla je Mihajlovićeva navodeći da to nije samo pitanje turizma i putničkog saobraćaja nego je pitanje ekonomije.

Potrebno 200 miliona evra za prugu Beograd - NišMinistarka građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Zorana Mihajlović izjavila je da su počeli razgovori o modernizaciji pruge Beograd–Niš i da je za to potrebno najmanje 200 miliona evra.

„To je strateški koridor i nadam se da ćemo napraviti dogovor kako da to finansiramo, nije jednostavno, najmanje 200 miliona evra je modernizacija te pruge. Danas na toj relaciji putujete pet sati što je nedopustivo”, rekla je Mihajlovićeva za TV Pink.

I cela pruga Beograd–Bar mora da se modernizuje, rekla je Mihajlovićeva navodeći da to nije samo pitanje turizma i putničkog saobraćaja nego je pitanje ekonomije.

„Razgovaramo sa ’Ruskim železnicama’, i ja zaista očekujem da ćemo nastaviti saradnju i da će nam pomoći u modernizaciji, ali kasnije i u održavanju”, rekla je Mihajlovićeva.

Ministarka je iznela podatak da postoji 400 kilometara pruga u Srbiji koje se ne koriste od 1992. i zarasle su u korov, dok „Železnica Srbije” za to plaća određene poreze i doprinose.

„To ćemo zatvoriti i automatski ćemo smanjiti troškove, regulisaće se istorijski dugovi između „Železnica” i EPS-a, smanjiće se broj ljudi, onih koji nisu potrebni „Železnicama”, a s druge strane investicije u „Železnicama Srbije” iznose tri milijarde evra, to je ogroman novac”, istakla je ona – prenosi Tanjug.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik