Pre pedeset godina let avionom je trajao mnogo kraće

Bez autora
Nov 28 2016

Iako bi mnogi pomislili da u današnjem svetu moderne tehnologije sve radi brže nego što je radilo pre 50 godina, to ipak nije slučaj s avionima. Otkako cene goriva neprestano rastu, avio-kompanije se trude da potroše što manje novca za prevoz putnika.Jedan vid uštede jesu i letovi, koji su mnogo sporiji nego što su bili pre pola veka. Poređenja radi, let od Njujorka do Hjustona traje tri sata i 50 minuta, dok je 1973. godine takav let bio obavljan za tek dva sata i 37 minuta.

Pre pedeset godina let avionom je trajao mnogo kraćeIako bi mnogi pomislili da u današnjem svetu moderne tehnologije sve radi brže nego što je radilo pre 50 godina, to ipak nije slučaj s avionima.

Otkako cene goriva neprestano rastu, avio-kompanije se trude da potroše što manje novca za prevoz putnika. Jedan vid uštede jesu i letovi, koji su mnogo sporiji nego što su bili pre pola veka.

Poređenja radi, let od Njujorka do Hjustona traje tri sata i 50 minuta, dok je 1973. godine takav let bio obavljan za tek dva sata i 37 minuta.

Avio-kompanije uštede milione dolara godišnje leteći sporije, budući da se cena nafte od 2002. do 2012. godina učetvorostručila. Avio-kompanija “Džet blu” uštedela je gotovo 14 miliona dolara tokom jedne godine, tako što su sve letove produžili za dva minuta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik