Prevezli 4 hiljade putnika više

Bez autora
Dec 25 2016

Montenegro Erlajnz je prvih 11 mjeseci ove godine prevezao 4.156 putnika više nego u istom periodu prošle, saopšteno je iz te kompanoje uz napomenu da je to povećanje postignuto sa 245 letova manje. Na, za nas, najznačajnijem tržištu Srbije, na linijama ka Beogradu i ove godine imamo povećanje broja putnika za preko četiri hiljade i to sa 113 letova manje. I na gotovo svim drugim linijama imali smo povećanje broja putnika: Sankt Peterburg 87 odsto, Ljubljana 33, Lion 20, Cirih 6, Diseldorf 4, London 3, Kopenhagen 3 odsto više putnika u ovoj nego i istom period prošle godine, navodi se u saopštenju MA. U godini koja je na izmaku Montenegro Erlajnz (MA), kako su naveli, imao je dobre komercijalne i finansijske rezultate, postignute su značajne uštede, evidentiran rast broja prevezenih putnika i značajno smanjene dugoročne obaveze kompanije.

Prevezli 4 hiljade putnika višeMontenegro Erlajnz je prvih 11 mjeseci ove godine prevezao 4.156 putnika više nego u istom periodu prošle, saopšteno je iz te kompanoje uz napomenu da je to povećanje postignuto sa 245 letova manje.

“Na, za nas, najznačajnijem tržištu Srbije, na linijama ka Beogradu i ove godine imamo povećanje broja putnika za preko četiri hiljade i to sa 113 letova manje. I na gotovo svim drugim linijama imali smo povećanje broja putnika: Sankt Peterburg 87 odsto, Ljubljana 33, Lion 20, Cirih 6, Diseldorf 4, London 3, Kopenhagen 3 odsto više putnika u ovoj nego i istom period prošle godine“, navodi se u saopštenju MA.

U godini koja je na izmaku Montenegro Erlajnz (MA), kako su naveli, imao je dobre komercijalne i finansijske rezultate, postignute su značajne uštede, evidentiran rast broja prevezenih putnika i značajno smanjene dugoročne obaveze kompanije

“Optimizacija reda letjenja i bolja popunjenost aviona rezultirali su velikim uštedama. Smanjeni su troškovi za: avio gorivo za 2,460.720, ketering 169.316, Eurokontrol i prelet 244.684, zakup aviona i motora 97.025, predstavništva 104.043 i ostali troškovi poslovanja 175.513 eura. Zbirno za prvih deset mjeseci ove godine u, odnosu na prošlu, napravljene su uštede od preko3,2 miliona eura”, kazali su iz te kompanije.

Potpisani su kod šer ugovori sa Etihad Ervejsom i Er Srbijom.

“ Na taj način Crna Gora biće povezana sa najznačajnijim svjetskim destinacijama od Njujorka do Sidneja i Pekinga. Ta nova velika tržišta predstavljaju za nacionalnu kompaniju i velika očekivanja i nove putnike“, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali iz MA, učinjeni su ozbiljni pomaci na planu optimizacije i reorganizacije resursa, prvenstveno flote.

„Zbog toga je vlasniku vraćen avion Embraer 190 koji je uzet u zakup prije pet godina. To će imati za rezultat optimalno korišćenje flote u zimskom periodu i na godišnjem nivou značiti uštedu od tri miliona eura. Sveukupnom racionalizacijom poslovanja kompanije njene dugoročne obaveze smanjene su sa 81 na 37 miliona eura“, zaključeno je iz Montenegro Erlajnza.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik