Prva besplatna internet veza puštena u rad na Koridoru 10

Bez autora
Jun 11 2017

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je prva besplatna internet veza (wi-fi) na Koridoru 10 puštena u rad na odmorištu “Jerina”, na autoputu od Beograda ka Nišu, kod isključenja za Smederevo. U saopštenju se navodi da je ovo prvi od ukupno deset punktova na Koridoru 10 na kojima će svi vozači moći besplatno da koriste internet. Besplatan internet biće dostupan na još četiri odmorišta na Koridoru 10: „Šimanovci 1“ i “Šimanovci 2” (autoput od granice sa Hrvatskom ka Beogradu u oba smera), “Feketić 1” i “Feketić 2” (autoput od granice sa Mađarskom ka Beogradu u oba smera). Početkom jula biće instaliran i prvi od ukupno pet punjača za elektroautomobile. Prvo na naplatnim stanicama “Šid” i “Preševo”, a potom i na stanicama “Dimitrovgrad”, “Subotica jug” i kod bivše naplatne stanice “Bubanj potok” kod Beograda.

Prva besplatna internet veza puštena u rad na Koridoru 10Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je prva besplatna internet veza (wi-fi) na Koridoru 10 puštena u rad na odmorištu “Jerina”, na autoputu od Beograda ka Nišu, kod isključenja za Smederevo.

U saopštenju se navodi da je ovo prvi od ukupno deset punktova na Koridoru 10 na kojima će svi vozači moći besplatno da koriste internet. 

Besplatan internet biće dostupan na još četiri odmorišta na Koridoru 10: „Šimanovci 1“ i “Šimanovci 2” (autoput od granice sa Hrvatskom ka Beogradu u oba smera), “Feketić 1” i “Feketić 2” (autoput od granice sa Mađarskom ka Beogradu u oba smera). 

Početkom jula biće instaliran i prvi od ukupno pet punjača za elektroautomobile. Prvo na naplatnim stanicama “Šid” i “Preševo”, a potom i na stanicama “Dimitrovgrad”, “Subotica jug” i kod bivše naplatne stanice “Bubanj potok” kod Beograda. 

Reč je o poslednjoj generaciji elektropunjača koji imaju instaliran i uređaj za besplatno korišćenje interneta. Na ovim punjačima moguće je u isto vreme puniti tri automobila.

Uvođenje besplatnog interneta i punjača za elektroautomobile na Koridoru 10 inicirala je potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, a projekat se sprovodi u saradnji sa Javnim preduzećem “Putevi Srbije”.

Mihajlović je istakla da je Koridor 10 za Srbiju najznačajnija saobraćajnica, i dodala da je cilj da ove letnje sezone kroz našu zemlju prođe još više vozača. 

Ne samo što je Koridor 10 najbolja i najkraća veza između istočne i zapadne Evrope, već želimo da, uvođenjem besplatnog interneta i punjača za elektroautomobile, deonica kroz Srbiju bude i najmoderniji deo Koridora 10, rekla je ona.

Ovde možete pogledati spisak punktova na kojima će vozači moći da koriste besplatan internet.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik