Prvi avion kargo saobraćaja s tuzlanskog aerodroma polijeće 1. juna

Bez autora
May 19 2016

Premijer Tuzlanskog kantona danas je u Tuzli razgovarao s direktorom Uprave za indirektno oporezivanje BiH o izgradnji infrastrukturnih objekata na Međunarodnom aerodromu Tuzla, koji će biti namijenjeni za unapređenje kargo saobraćaja s ovog aerodroma. Premijer je podsjetio da je Međunarodni aerodrom Tuzla dobio dozvolu od Komisije za integrirano upravljanje granicama BiH za kargo saobraćaj prošle godine. Danas smo razgovarali o izgradnji određenih infrastrukturnih objekata, koje će u naredne dvije godine Uprava za indirektno oporezivanje izgraditi na Međunarodnom aerodromu Tuzla, rekao je premijer Tuzlanskog kantona, naglasivši da je riječ o ulaganju od dva miliona KM.

Prvi avion kargo saobraćaja s tuzlanskog aerodroma polijeće 1. junaPremijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić danas je u Tuzli razgovarao s direktorom Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO) Mirom Džakulom o izgradnji infrastrukturnih objekata na Međunarodnom aerodromu Tuzla, koji će biti namijenjeni za unapređenje kargo saobraćaja s ovog aerodroma.

Premijer Gutić je podsjetio da je Međunarodni aerodrom Tuzla dobio dozvolu od Komisije za integrirano upravljanje granicama BiH za kargo saobraćaj prošle godine.

Danas smo razgovarali o izgradnji određenih infrastrukturnih objekata, koje će u naredne dvije godine Uprava za indirektno oporezivanje izgraditi na Međunarodnom aerodromu Tuzla, rekao je Gutić, naglasivši da je riječ o ulaganju od dva miliona KM.

Dodao je da će u ovom objektu biti smješteni radnici UIO, državna granična služba i sve potrebne inspekcije koje su dužne pratiti izvoz robe animalnog porijekla.

Imajući u vodu da je Međunarodni aerodrom Tuzla dobio sve dozvole koje su potrebne za izvoz proizvoda animalnog porijekla, donesena je odluka na Upravnom odboru UOI da se u ovaj aerodrom investira dva miliona KM za smještaj zaposlenika ove uprave i drugih službi, kazao je direktor UIO Miro Džakula.

"Cilj današnjeg sastanka je da s Vladom TK-a dogovorimo sinergiju u budućem radu, kada je u pitanju dobijanje svih potrebnih dozvola da bi se krenulo u investicijsku aktivnost", rekao je Džakula.

Po njegovim riječima prva faza izgradnje objekta u vrijednosti od pola miliona KM počinje u narednih mjesec dana.

Direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Rifet Karasalihović najavio je da će prvi avion s namirnicama animalnog porijekla s ovog aerodroma poletjeti 1. juna, čime će započeti dugoočekivani i najavljivani letovi.

Podsjetio je da su na ovom aerodromu izgrađene dvije platforme, jedna za opslugu putničkog terminala, a druga za polugu kargo saobraćaja.

Dodao je da je tuzlanski aerodrom potpisao ugovor s jednom turskom aviokompanijom za 56 letova, koji treba da se obave od 1. juna do 30. novembra.

Ocijenio je da ovakvi pomaci u radu Međunarodnog aerodroma Tuzla idu u smjeru njegove samoodrživosti, podsjetivši da je na ovom aerodromu prošle godine uposleno 108 novih radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik