Putujete iz BiH u EU - za svaki dan boravka morate imati 35 - 70 eura

Bez autora
Oct 31 2016

Državljani BiH za putovanje u zemlje članice Europske unije i zemlje potpisnice schengenskog sporazuma, uz biometrijske putovnice, trebaju uz sebe pri prelasku granice posjedovati novac u iznosu od 35 do 70 eura za svaki dan boravka u zemljama Europske unije.Navode to u Ministarstvu vanjskih poslova BiH uz napomenu da granične službe mogu zahtijevati dokaz o posjedovanju novčanih sredstava za boravak u određenoj zemlji ili informaciju o adresi na kojoj ćete odsjesti.

Putujete iz BiH u EU - za svaki dan boravka morate imati 35 - 70 euraDržavljani BiH za putovanje u zemlje članice Europske unije i zemlje potpisnice schengenskog sporazuma, uz biometrijske putovnice, trebaju uz sebe pri prelasku granice posjedovati novac u iznosu od 35 do 70 eura za svaki dan boravka u zemljama Europske unije, prenijela je televizija N1.

Navode to u Ministarstvu vanjskih poslova BiH uz napomenu da granične službe mogu zahtijevati dokaz o posjedovanju novčanih sredstava za boravak u određenoj zemlji ili informaciju o adresi na kojoj ćete odsjesti.

Državljani BiH pri putovanju u zemlje članice EU i zemlje potpisnice schengenskog sporazuma moraju posjedovati putnu ispravu koja vrijedi najmanje tri mjeseca od datuma namjeravanog boravka u zemljama članicama EU ili potpisnicama schengenskog sporazuma.

Državljani sljedećih država mogu ući u BiH, osim s putnom ispravom ili s valjanom osobnom iskaznicom kojom se dokazuje identitet i državljanstvo: države članice Europske unije, države potpisnice schengenskog sporazuma - Andora, Crna Gora, Lihtenštajn, Monako, San Marino, Srbija, Sveta Stolica i Švicarska Konfederacija.

Najmanji iznos novčanih sredstava koji je potrebno da posjeduju stranci koji putuju u BiH, odnosno koji prijeđu granicu BiH iznosi 150 KM (ili protuvrijednost u stranoj konvertibilnoj valuti) za svaki dan namjeravanog boravka, navode iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik