Reorganizacija, trajno rješenje za ŽRS

Bez autora
Jun 14 2016

Predsjednik Vlade Republike Srpske izjavila je da je reorganizacija, koja bi trebalo da bude završena do kraja godine, trajno rješenje za "Željeznice Republike Srpske". Ona je podsjetila da taj proces Vlada Srpske radi zajedno sa Svjetskom bankom na način kako je već rađeno sa takvim preduzećima u Srbiji i Crnoj Gori. Čula sam određene primjedbe radnika da nisu sa time upoznati i da se još nije ništa desilo. Da je to jednostavan posao, desio bi se u tri dana. Neko bi to već uradio do sada, ne bi čekalo ovu vladu, rekla je. Ona je poručila da podržava radnike u njihovim zahtjevima da ostvare svoja prava. Kada je riječ o platama, moram reći da su dobili aprilsku platu, kako su dobili i radnici Vlade, istakla je.

Reorganizacija, trajno rješenje za ŽRSPredsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je reorganizacija, koja bi trebalo da bude završena do kraja godine, trajno rješenje za "Željeznice Republike Srpske".

Cvijanovićeva je podsjetila da taj proces Vlada Srpske radi zajedno sa Svjetskom bankom na način kako je već rađeno sa takvim preduzećima u Srbiji i Crnoj Gori.

"Čula sam određene primjedbe radnika da nisu sa time upoznati i da se još nije ništa desilo. Da je to jednostavan posao, desio bi se u tri dana. Neko bi to već uradio do sada, ne bi čekalo ovu vladu", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je poručila da podržava radnike u njihovim zahtjevima da ostvare svoja prava.

"Kada je riječ o platama, moram reći da su dobili aprilsku platu, kako su dobili i radnici Vlade", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je nagalsila da radnici sigurno neće biti uskraćeni za dugovanja koja su dobili i sudskim presudama, a koje otežavaju poziciju preduzeća.

"Možda je to jedna od stvari koja dovodi do toga da bi moglo doći do stečaja, ali ne bavimo se time da dođe do stečaja. Bavimo se time da dođe do reorganizacije, ali treba malo strpljenja", zaključila je Cvijanovićeva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik