Rusija i Kina otkrile alternativu „Erbasu“ i „Boingu“

Bez autora
Nov 02 2016

Veliki model novog širokotrupnog putničkog aviona, zajednički projekat Moskve i Pekinga, predstavljen je na aeromitingu u Kini. Očekuje se da će novi avion biti direktna konkurencija „Erbasu“ i „Boingu“.Ruski i kineski proizvođači, "United Aircraft Corporation" i "Commercial Aircraft Corporation", najavili su početak potrage za snabdevače delova. Nisu predstavljeni dodatni detalji o finansiranju i tehničkim specifikacijama.

Rusija i Kina otkrile alternativu „Erbasu“ i „Boingu“Veliki model novog širokotrupnog putničkog aviona, zajednički projekat Moskve i Pekinga, predstavljen je na aeromitingu u Kini. Očekuje se da će novi avion biti direktna konkurencija „Erbasu“ i „Boingu“.

Ruski i kineski proizvođači, "United Aircraft Corporation" i "Commercial Aircraft Corporation", najavili su početak potrage za snabdevače delova. Nisu predstavljeni dodatni detalji o finansiranju i tehničkim specifikacijama.

„Izabraćemo snabdevače sa bogatima iskustvom u razvoju i čiji su proizvodi kompetitivni širom sveta i koji stalno garantuju kvalitet od razvojne do operacione faze“, istakao je Guo Bodži, generalni menadžer kineske kompanije, za Rojters.

Američke firme "Honeywell" i "United Technologies Corporation" diskutovale su sa proizvođačima oko posla na novom avionu.

Zajednički rusko-kineski projekat počeće početkom sledeće godine, otkrio je Guo. Firme planiraju prvi let 2022. godine, a isporuke da počnu 2025. godine.

„Širokotrupni avion je ekstremno komplikovan, što zahteva mnogo veštine i industrijskog znanja“, rekao je Guo.

Memorandum o početku pravljenja novog putničkog aviona potpisao je Vladimir Putin u Kini 2014. godine. Bio je deo ugovora vrednog 13 milijardi dolara.

Osnovna verzija letelice imaće od 250 do 280 i domet od 12.000 kilometara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik