Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Hong Konga

Bez autora
Oct 04 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i sekretar za saobraćaj i stanovanje u Vladi Specijalne administrativne regije Hong Kong NR Kine Entoni Čeung, potpisali su danas Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Hong Konga. Sporazum će omogućiti zaključenje kod-šer aranžmana domaćeg avio-prevoznika “Er Srbije” sa “Etihad Ervejzom” na ovoj relaciji, a time i organizaciju putovanja između Beograda i Hong Konga. Mihajlović je tom prilikom naglasila da je pored potpisivanja samog sporazuma, za nas važna i razmena iskustava, posebno u oblasti vazdušnog saobraćaja, budući da nam je dalji razvoj Aerodroma “Nikola Tesla jedan od prioriteta. Čeung je rekao da očekuje da će potpisivanje sporazuma o vazdušnom saobraćaju doprineti bližem povezivanju Srbije i Hong Konga i jačanju ekonomske i kulturne saradnje.

Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Hong KongaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i sekretar za saobraćaj i stanovanje u Vladi Specijalne administrativne regije Hong Kong NR Kine Entoni Čeung, potpisali su danas Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Hong Konga.

Sporazum će omogućiti zaključenje kod-šer aranžmana domaćeg avio-prevoznika “Er Srbije” sa “Etihad Ervejzom” na ovoj relaciji, a time i organizaciju putovanja između Beograda i Hong Konga.

Mihajlović je tom prilikom naglasila da je pored potpisivanja samog sporazuma, za nas važna i razmena iskustava, posebno u oblasti vazdušnog saobraćaja, budući da nam je dalji razvoj Aerodroma “Nikola Tesla jedan od prioriteta.

Čeung je rekao da očekuje da će potpisivanje sporazuma o vazdušnom saobraćaju doprineti bližem povezivanju Srbije i Hong Konga i jačanju ekonomske i kulturne saradnje.

Na sastanku je bilo reči o mogućnostima razmene iskustava i u drugim oblastima, uključujući stanovanje, železnički i vodni saobraćaj.

Čeung je upoznao Mihajlović sa planovima za budući razvoj infrastrukture i transporta u Hong Kongu, uključujući i planove za dalje proširenje međunarodnog aerodroma, čiji godišnji kapacitet iznosi 68 miliona putnika i devet miliona tona robe.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik