U riječkoj luci otvoreno novo hidroavionsko pristanište

Bez autora
Jun 12 2016

Novo hidroavionsko pristanište otvoreno je sinoć u riječkoj putničkoj luci, gdje je prvi je pristao hidroavion tvrtke Europski obalni aviprijevoznik, koji će od kraja lipnja povezivati Rijeku sa Splitom, Novaljom i Rabom. U novo pristanište uloženo je 380 tisuća eura, a odredišta će povezivati hidroavioni kapaciteta 15, odnosno 19 putnika, koji lete na visini od 500 do 800 metara. Ljeti će hidroavioni polijetati više puta na dan, a najmanje jedan let dnevno održavat će se tijekom cijele godine, na sve četiri linije.

U riječkoj luci otvoreno novo hidroavionsko pristaništeNovo hidroavionsko pristanište otvoreno je sinoć u riječkoj putničkoj luci, gdje je prvi je pristao hidroavion tvrtke Europski obalni aviprijevoznik, koji će od kraja lipnja povezivati Rijeku sa Splitom, Novaljom i Rabom.

U novo pristanište uloženo je 380 tisuća eura, a odredišta će povezivati hidroavioni kapaciteta 15, odnosno 19 putnika, koji lete na visini od 500 do 800 metara. Ljeti će hidroavioni polijetati više puta na dan, a najmanje jedan let dnevno održavat će se tijekom cijele godine, na sve četiri linije.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je da je Rijeka dobila novi aerodrom u samom središtu grada, da turisti sada za 20-ak minuta mogu do svojih odredišta ili nastaviti putovanje te da se otoci sve više povezuju aviolinijama.

Tvrtka Europski obalni avioprijevoznik osnovana je 2000. i od tada radi na povezivanju gradova i otoka na jadranskoj obali hidroavionskim prijevozom.

S komercijalnim letovima je počela 2014., na liniji Resnik - Jelsa, a sada povezuje aerodrome na moru Resnik, Split, Jelsu, Velu luku, Lastovo, Rab i Pulu te zračne luke Dubrovnik, Mali Lošinj, Anconu i Pescaru.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik