Ugovori za autoput od Preljine do Požege u novembru

Bez autora
May 15 2017

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će ugovori o početku gradnje autoputa od Preljine do Požege na Koridoru 11 biti potpisani u novembru.Mihajlović je naglasila da je na sastanku sa potpredsednikom kineske kompanije “Čajna komjunikejšn konstrakšn kompani“ i najvišim predstavnicima “Čajna roud end bridž korporejšn” dogovoreno da komercijalni i ugovor o finansiranju izgradnje deonice autoputa od Preljine do Požege budu potpisani na sastanku lidera 16 zemalja Evrope i Kine u Budimpešti.

Ugovori za autoput od Preljine do Požege u novembruPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će ugovori o početku gradnje autoputa od Preljine do Požege na Koridoru 11 biti potpisani u novembru.

Mihajlović je naglasila da je na sastanku sa potpredsednikom kineske kompanije “Čajna komjunikejšn konstrakšn kompani“ i najvišim predstavnicima “Čajna roud end bridž korporejšn” dogovoreno da komercijalni i ugovor o finansiranju izgradnje deonice autoputa od Preljine do Požege budu potpisani na sastanku lidera 16 zemalja Evrope i Kine u Budimpešti. 

To znači da bismo već sledeće godine mogli da počnemo sa radovima, naglasila je ona, podsetivši na to da će izgradnja ovog autoputa biti prilika da naše kompanije dobiju novi posao, kao i da je procenjena vrednost kompletne deonice do Boljara i granice sa Crnom Gorom oko 2,1 milijarda evra.

Mihajlović je juče u Pekingu govorila o infrastrukturi u Srbiji na posebnom panelu međunarodnog foruma “Put i pojas”, na kojem je bilo više od trideset govornika iz čitavog sveta. 

Ona je potom u prisustvu premijera Aleksandra Vučića potpisala memorandum o razumevanju sa pomenutim kineskim kompanijama o izgradnji autoputa od Preljine do granice sa Crnom Gorom i Fruškogorskog koridora, brze saobraćajnice od Novog Sada do Rume, ukupne vrednosti oko 2,5 milijardi evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik