Uspostavljanje boljeg nadzora na Aerodromu "Nikola Tesla"

Bez autora
Feb 08 2017

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i vršilac dužnosti generalnog direktora Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević potpisali su danas Sporazum o saradnji, koji će omogućiti veću bezbednosti na ovom aerodromu. Stefanović je tom prilikom istakao da ovaj dokument predstavlja prvi značajan korak u povećanju stepena bezbednosti beogradskog aerodroma, i objasnio da su vazdušne luke u većini zemalja tačke na koje treba da se obrati posebna pažnja, zbog potencijalnih terorističkih izazova. On je precizirao da je potpisanim sporazumom predviđena donacija Ministarstvu unutrašnjih poslova koja se sastoji od robotskog kompleksa, anti-bombing odela, vozila koje će MUP koristiti za potrebe stanice na Aerodromu i nekoliko službenih pasa, koji će se koristiti za otkrivanje potencijalnih eksplozivnih naprava. Vrednost ove donacije iznosi pola miliona evra, naveo je ministar i dodao da će na osnovu potpisanog sporazuma biti omogućeno više kontrola, kao i veći broj metal i mobilnih detektora.

Uspostavljanje boljeg nadzora na Aerodromu "Nikola Tesla"Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i vršilac dužnosti generalnog direktora Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević potpisali su danas Sporazum o saradnji, koji će omogućiti veću bezbednosti na ovom aerodromu.

Stefanović je tom prilikom istakao da ovaj dokument predstavlja prvi značajan korak u povećanju stepena bezbednosti beogradskog aerodroma, i objasnio da su vazdušne luke u većini zemalja tačke na koje treba da se obrati posebna pažnja, zbog potencijalnih terorističkih izazova.

On je precizirao da je potpisanim sporazumom predviđena donacija Ministarstvu unutrašnjih poslova koja se sastoji od robotskog kompleksa, anti-bombing odela, vozila koje će MUP koristiti za potrebe stanice na Aerodromu i nekoliko službenih pasa, koji će se koristiti za otkrivanje potencijalnih eksplozivnih naprava.

Vrednost ove donacije iznosi pola miliona evra, naveo je ministar i dodao da će na osnovu potpisanog sporazuma biti omogućeno više kontrola, kao i veći broj metal i mobilnih detektora. 

U skladu sa prethodno navedenim, kako je istakao, učinjeno je dosta toga na unapređenju kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova na Aerodromu "Nikola Tesla".

Stefanović je ukazao na to da Ministarstvo sa beogradskim aerodromom kontinuirano radi na tome da pet miliona putnika, koliko godišnje prođe kroz Srbiju, bude potpuno sigurno, i naglasio da se na taj način garantuje i stabilnost čitave države.

Nakon terorističkih napada koji su se dešavali u Evropi, a naročito u Briselu, posebnu pažnju moramo obratiti na izazove koji mogu postati pretnja po bezbednost naše zemlje, istakao je on i dodao da potpisani sporazum zbog toga predstavlja značajan korak za dalju saradnju, koja je garant bezbednosti za domaće putnike, ali i sve one koji dolaze u Srbiju. 

Vlaisavljević je istakao da je preduslov za donaciju bilo dobro poslovanje beogradskog aerodroma, koji u januaru ove godine, u odnosu na isti period prethodne godine, beleži povećanje broja putnika za 14 odsto i treću godinu zaredom ostvaruje neto profit veći od 25 miliona evra. 

Takođe, kako je podsetio, Aerodrom "Nikola Tesla" je tokom prošle godine u sistem bezbednosti uložio više od pet miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik