Wizz Air dobio CAPA nagradu za najbolju low-cost avio-kompaniju

Bez autora
Oct 31 2016

Wizz Air, najveća low-cost avio-kompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope, sa ponosom objavljuje da je proglašena najboljom low-cost avio-kompanijom u 2016. od strane vodeće svetske vazduhoplovne informativne agencije "Centar za avijaciju" (CAPA - Center for Aviation).Nagradu je primio Jožef Varadi, generalni direktor Wizz Air-a na godišnjoj dodeli vazduhoplovnih nagrada za izuzetnost održanoj 27. oktobra 2016. u Amsterdamu. Ovim nagradama se odaje prizanje avio-kompanijama i aerodromima ne samo za njihov ostvareni uspeh već takođe i za liderstvo u stalno promenjivom okruženju.

Wizz Air dobio CAPA nagradu za najbolju low-cost avio-kompanijuWizz Air, najveća low-cost avio-kompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope, sa ponosom objavljuje da je proglašena najboljom low-cost avio-kompanijom u 2016. od strane vodeće svetske vazduhoplovne informativne agencije "Centar za avijaciju" (CAPA - Center for Aviation). Nagradu je primio Jožef Varadi, generalni direktor Wizz Air-a na godišnjoj dodeli vazduhoplovnih nagrada za izuzetnost održanoj 27. oktobra 2016. u Amsterdamu.

Ovim nagradama se odaje prizanje avio-kompanijama i aerodromima ne samo za njihov ostvareni uspeh već takođe i za liderstvo u stalno promenjivom okruženju. U turbulentno vreme u avio-industriji, pobednici usvajaju strategije koje postaju nove smernice drugima. Kandidati za nagradu su provereni od strane nezavisne komisije i izabrani su na osnovu mišljenja tima CAPA analitičara i partnera iz Heidrick & Struggles, jedne od vodećih kompanija na svetu za pronalaženje vrhunskih menadžera. Pobednici su izabrani nakon panela od strane osam nezavisnih sudija.

Wizz Air je imenovan od strane CAPA za najbolju low-cost avio-kompaniju jer je prikazala izuzetnu strategiju tokom ove godine, imala najveći uticaj na razvoj vazduhoplovne industrije, postavila sebe kao lidera i postavila repere drugima.

WIZZ je izabran na sudijskom panelu zbog svojih stabilnih i dobrih rezultata i brzog rasta u veoma izazovnom regionu. Kapactet je porastao za 20% u poslovnoj godini. WIZZ je sada lider na tržištima u Mađarskoj, Rumuniji i Makedoniji, a predstavlja snažnog učesnika na tržištima Centralne i Istočne Evrope uključujući Poljsku, Bugarsku, Litvaniju i Letoniju.

"WIZZ je u Evropi izuzetan već nekoliko godina  posebno nakon izlaska na berzu 2015", rekao je Peter Harbison, izvršni predsedavajući CAPA, i dodao: "WIZZ je profitabilan već sedam uzastopnih godina, pokazao je najviši nivo dodatnih prihoda po putniku u Evropi i u poslovnoj 2016. godini imao je jedan od najnižih troškova prema jediničnoj vrednosti (CASK) u Evropi".

Udeo na tržištu WIZZ-a u oblasti Centralne i Istočne Evrope se približava 45 odsto što je impresivan rezultat imajući u vidu konkurentno okruženje i veliki broj zemalja u regionu. WIZZ je udvostručio broj putnika u poslednjih pet godina i danas leti do 130 odredišta sa flotom od 73 Airbus-ova aviona A320 i A321.

Jožef Varadi (József Váradi), izvršni direktor Wizz Air-a je izjavio: "Počastvovani smo što su nas prepoznali za dodelu ove nagrade. U WIZZ-u stalno težimo da našim putnicima pružimo više i da povećamo našu mrežu linija i ponudimo najniže moguće cene avio-karata na tržištu, i u isto vreme ostvarimo vodeću poziciju u industriji prema finansijskim pokazateljima.  Nastavićemo da poboljšavamo putničko iskustvo omogućavanjem našim putnicima da prilagode putovanje svojim potrebama: naše najniže cene su dostupne svima koji žele da putuju jeftino, dok oni koji žele više komfora mogu sebi uz doplatu unaprediti uslugu koju im pružamo".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik