Wizz Air slavi širenje svojih operacija u Beogradu

Bez autora
May 19 2017

Wizz Air, najveća low-cost avio-kompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope i vodeća niskotarifna avio-kompanija u Srbiji, proslavlja danas svoje širenje u Srbiji uz specijalnu promotivnu akciju sa popustom na cene avio-karata do 30% na svim letovima, za rezervacije koje budu napravljene danas, 19. maja, do ponoći. Danas slavimo i dolazak drugog aviona u našu beogradsku flotu, uspostavljanje četiri nove linije ove sedmice i povećanje putničkog prometa za 27% tokom prva četiri meseca u 2017. u odnosu na isti period u prošloj godini. Moderni avion Airbus A320 sa 180 putničkih mesta pomoći će nam da pokrenemo nove linije i Beograda do Fridrihshafena, Nirnberga, Hanovera i Malte. Putnici koji planiraju svoj odmor ili vikend putovanje do ovih popularnih destinacija mogu već sada rezervisati svoje karte preko sajta wizzair.com po cenama već od 1.799 dinara.

Wizz Air slavi širenje svojih operacija u BeograduWizz Air, najveća low-cost avio-kompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope i vodeća niskotarifna avio-kompanija u Srbiji, proslavlja danas svoje širenje u Srbiji uz specijalnu promotivnu akciju sa popustom na cene avio-karata do 30% na svim letovima, za rezervacije koje budu napravljene danas, 19. maja, do ponoći.

Danas slavimo i dolazak drugog aviona u našu beogradsku flotu, uspostavljanje četiri nove linije ove sedmice i povećanje putničkog prometa za 27% tokom prva četiri meseca u 2017. u odnosu na isti period u prošloj godini. Moderni avion Airbus A320 sa 180 putničkih mesta pomoći će nam da pokrenemo nove linije i Beograda do Fridrihshafena, Nirnberga, Hanovera i Malte. Putnici koji planiraju svoj odmor ili vikend putovanje do ovih popularnih destinacija mogu već sada rezervisati svoje karte preko sajta wizzair.com po cenama već od 1.799 dinara.

Novi avion predstavlja ulaganje WIZZ-a u Srbiju od dodatnih 99 miliona dolara i donosi otvaranje 36 novih radnih mesta u okviru baze WIZZ-a u Beogradu. Nove linije, koje srpski putnici već dosta dugo očekuju, do Fridrihshafena, Nirnberga, Hanovera i Malte će imati po dva polaska nedeljno. Osim novih linija, WIZZ će povećati i broj letova do nekih od najpopularnijih destinacija iz Beograda nudeći tako više mogućnosti svojim putnicima prema Malmeu (5 letova nedeljno), Dortmundu i Ajndhovenu (4 leta nedeljno), Geteborgu, Minhen-Memingenu i Stokholm-Skavsti (3 leta nedeljno).

Od početka 2017, skoro 190.000 srpskih putnika je putovalo zahvaljujući WIZZ-ovim jeftinim avio-kartama što predstavlja povećanje od 27% u odnosu na isti period prošle godine. Sa novim, drugim avionom, naš kapacitet u 2017. će biti povećan za 39%, pa ćemo moći da ponudimo više od 835.000 sedišta na 20 linija do 7 zemalja sa dva srpska aerodroma u Beogradu i Nišu.

Wizz Air, koji je pionir kvaliteta u low-cost avio-saobraćaju na srpskom tržištu, je posvećen svojim srpskim putnicima još od 2010. i sada nastavlja širenje svojih operacija iz ove zemlje stvarajući putnicima još više mogućnosti da otputuju jeftino. U martu 2011, Beograd je postao 13. operativna baza sa jednim avionom Airbus A320, čime je otvoreno 36 novih radnih mesta u okviru naše kompanije, a 2015. naše operacije su proširene i na drugi srpski aerodrom u Nišu, približivši tako naše jeftine avio-karte i putnicima iz Južne Srbije. Za više od 7 godina uspešnog rada u Srbiji, avio-kompanija je prevezla preko 2,8 miliona putnika. U 2016. uz 19% rasta prometa prevezeno je više od pola miliona putnika, podržano preko 400 radnih mesta u povezanim delatnostima u avio-saobraćaju i turizmu i potpomognut je turistički i poslovni razvoj zemlje.

Govoreći na konferenciji za novinare u Beogradu, Sorina Rac, menadžer za odnose sa javnošću Wizz Air-a, je rekla: "Posle šest godina uspešnog poslovanja naše beogradske baze, danas slavimo značajne rezultate, dolazak drugog aviona u bazu i još više niskotarifnih linija. Vodeća smo low-cost avio-kompanija u Srbiji sa investicijama od više preko 198 miliona dolara**, stvaramo nove mogućnosti od početka godine da naši putnici putuju još povoljnije, a naš putnički promet je porastao za 27% u odnosu na prošlu godinu. U 2017. sa novim linijama do Fridrihshafena, Nirnberga, Hanovera i Malte dodatno širimo našu ponudu iz Beograda na ukupno 15 linija prema 7 zemalja. Ostajemo posvećeni stvaranju mnogih novih mogućnosti koje će odgovoriti na zahteve naših putnika iz Srbije i u isto vreme podstičemo ekonomske i poslovne veze u zemlji. Veoma smo srećni što danas kada je za nas poseban dan, možemo da ponudimo specijalnu promociju našim putnicima i sjajnu mogućnost da putuju još više uz popust i do 30%, koji važi za sve linije i za sve rezervacije danas do ponoći!"

Miodrag Mirković, direktor komercijalnog poslovanja i marketinga Aerodroma "Nikola Tesla" Beograd, je izjavio: "Drago nam je što je avio-kompanija Wizz Air odlučila da započne letove ka četiri nove destinacije iz Beograda i da u isto vreme stacionira drugi avion u svojoj beogradskoj bazi. Hteo bih da poželim dobrodošlicu svim novim putnicima iz Beograda. Mi na aerodromu smo uvek radujemo novim letovima i poboljšanju ponude. Kao regionalna zvezda u usponu, sa 1,37 miliona putnika opsluženih od početka godine, što je 11% više nego u istom periodu prošle godine, Aerodrom Nikola Tesla Beograd će se potruditi da bude dobar domaćin i da putnici, kao krajnji korisnici naših usluga, budu zadovoljni. Verujemo da će otvaranje novih linija, u godini jubileja, kada beogradski aerodrom proslavlja prvih 55 godina doprineti ispunjenju cilja i objektivnog očekivanja da pređemo magičnu cifru od 5,5 miliona putnika tokom ove godine."

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik