Završena rekonstrukcija pančevačke pruge

Bez autora
Feb 12 2017

Kompanija "RŽD internešenel" je danas i zvanično završila projekat rekonstrukcije pruge Beograd-Pančevo i potpisala završni zapisnik o prijemu objekta na toj deonici čija je gradnja finansirana ruskim kreditom.Rezultat rekonstrukcije pruge Beograd-Pančevo je povećanje brzine saobraćanja vozova sa 30 i 50 kilometara na čas na 120 kilometara na čas, a povećan je i kapacitet i bezbednost saobraćaja, saopštio je RŽD. Ukupna vrednost realizacije projekta iznosi oko 90 miliona dolara.

Završena rekonstrukcija pančevačke prugeKompanija "RŽD internešenel" je danas i zvanično završila projekat rekonstrukcije pruge Beograd-Pančevo i potpisala završni zapisnik o prijemu objekta na toj deonici čija je gradnja finansirana ruskim kreditom.

Rezultat rekonstrukcije pruge Beograd-Pančevo je povećanje brzine saobraćanja vozova sa 30 i 50 kilometara na čas na 120 kilometara na čas, a povećan je i kapacitet i bezbednost saobraćaja, saopštio je RŽD.

Ukupna vrednost realizacije projekta iznosi oko 90 miliona dolara.

Konačni zapisnik o prijemu objekta potpisali su predstavnici "RŽD internešenel" i "Infrastrukture železnice Srbije", čime je ta kompanija ruskih železnica u potpunosti ispunila obaveze u vezi sa rekonstrukcijom pruge, u skladu sa Aneksom br. 1 Ugovora o realizaiciji ruskog kredita za modernizaciju srpskih železnica koji ukupno vredan 800 miliona dolara.

Na pruzi Beograd-Pančevo je od danas počeo da teče i trogodišnji garantni period.

Radovi na deonici su počeli krajem marta 2014. godine i obuhvatili su rekonstrukciju 16 kilometara postojećeg koloseka, izgradnju i elektrifikaciju novog drugog koloseka, izgradnju dve stanice i dva stajališta, mosta preko reke Tamiš dužine 242 metra, kao i malih železničkih mostova.

Takođe, izgrađene su tri trafostanice, zgrada za SS i TT stanica Pančevo-Glavna.

Izvedeni su radovi na ugradnji propusta, obnovi kontaktne mreže, sistemu SS i TT.

Osim toga, na zahtev investitora "RŽD internešenel" je sprovela dodatne radove na potpunoj zameni dva natputnjaka sa montažom novih metalnih raspona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik