Željeznice FBiH ukidaju liniju Sarajevo-Zagreb

Bez autora
Dec 11 2016

Od 10. decembra voz na relaciji Sarajevo-Zagreb-Sarajevo neće saobraćati. Željeznice Federacije BiH objavile su novi red vožnje koji će biti na snazi do 10. decembra 2017. godine.Na relaciji Sarajevo-Doboj-Sarajevo saobraćat će dva para vozova, na relaciji Sarajevo-Zenica-Sarajevo četiri para vozova, po jedan par na relaciji Zenica-Podlugovi-Zenica i Sarajevo-Kakanj-Sarajevo, te tri para na relaciji Maglaj-Zenica-Maglaj.

Željeznice FBiH ukidaju liniju Sarajevo-ZagrebOd 10. decembra voz na relaciji Sarajevo-Zagreb-Sarajevo neće saobraćati. Željeznice Federacije BiH objavile su novi red vožnje koji će biti na snazi do 10. decembra 2017. godine.

Na relaciji Sarajevo-Doboj-Sarajevo saobraćat će dva para vozova, na relaciji Sarajevo-Zenica-Sarajevo četiri para vozova, po jedan par na relaciji Zenica-Podlugovi-Zenica i Sarajevo-Kakanj-Sarajevo, te tri para na relaciji Maglaj-Zenica-Maglaj.

Nakon remonta pruge koji je u toku u saobraćaj se vraćaju vozovi na relaciji Sarajevo-Čapljina-Sarajevo i Sarajevo-Konjic-Sarajevo.

U novom rasporedu nema relacija Sarajevo-Zagreb-Sarajevo na kojoj je saobraćao brzi voz od 2002. godine. Razlog ukidanja linije nije naveden.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik