Zračna luka Split očekuje 2,7 milijuna putnika

Bez autora
Feb 13 2017

Za splitsku zračnu luku ove godine letjeti 55 europskih avio-prijevoznika iz 100-tinjak destinacija, najviše iz Njemačke, Francuske, Španjolske, Velike Britanije i Skandinavije, a očekuje se da će ukupan broj putnika prijeći 2,7 milijuna, doznaje se iz te zračne luke. Najavljeno je da će na aerodrom u Resniku slijetati irski, nizozemski, britanski, ruski, španjolski, rumunjski, talijanski i njemački avioprijevoznici, koji će Split povezivati sa Dublinom, Amsterdamom, Birminghamom, Manchesterom, Madridom, Moskvom, Rimom i Salzburgom. S obzirom da su svoj dolazak u Split najavile i nove čarter kompanije, poput njemačkog Azur Aira, irskog Cityjeta i rumunjskog Tara, na programu su i nove destinacije i putovanja i to u Marseille i Palma de Mallorcu. Splitska je zračna luka u prošloj godini imala porast broja putnika za 17 posto. Kroz nju je prošlo 2,29 milijuna putnika, od kojih je 94,5 posto bilo sa međunarodnih linija. Ostvaren je i porast broja letova od 9 posto, a u taj je hrvatski grad dolazilo najviše putnika iz Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Švedske i Norveške.

Zračna luka Split očekuje 2,7 milijuna putnikaZa splitsku zračnu luku ove godine letjeti 55 europskih avio-prijevoznika iz 100-tinjak destinacija, najviše iz Njemačke, Francuske, Španjolske, Velike Britanije i Skandinavije, a očekuje se da će ukupan broj putnika prijeći 2,7 milijuna, doznaje se iz te zračne luke.

Najavljeno je da će na aerodrom u Resniku slijetati irski, nizozemski, britanski, ruski, španjolski, rumunjski, talijanski i njemački avioprijevoznici, koji će Split povezivati sa Dublinom, Amsterdamom, Birminghamom, Manchesterom, Madridom, Moskvom, Rimom i Salzburgom. S obzirom da su svoj dolazak u Split najavile i nove čarter kompanije, poput njemačkog Azur Aira, irskog Cityjeta i rumunjskog Tara, na programu su i nove destinacije i putovanja i to u Marseille i Palma de Mallorcu.

Splitska je zračna luka u prošloj godini imala porast broja putnika za 17 posto. Kroz nju je prošlo 2,29 milijuna putnika, od kojih je 94,5 posto bilo sa međunarodnih linija. Ostvaren je i porast broja letova od 9 posto, a u taj je hrvatski grad dolazilo najviše putnika iz Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Švedske i Norveške.

Ta je zračna luka u srpnju prošle godine zabilježila najviše prolazaka putnika kroz luku, ukupno pola milijuna ljudi, što je bilo zabilježeno po prvi put od njenog otvaranja, ali je to bio i najveći broj putnika ostvaren ikada u jednom mjesecu u zračnim lukama u Hrvatskoj.

Zbog dvoznamenkastog porasta broja putnika, u toj zračnoj luci već mjesec dana traju radovi na rekonstrukciji i dogradnji putničkog terminala vrijedni 347 milijuna kuna bez PDV-a. Planiranom rekonstrukcijom putnička zgrada će se proširiti na tri kata i dobiti ukupno 35 tisuća četvornih metara, zbog čega će terminal u vršnom satu moći primati 2.500 putnika. Predviđeno je i širenje parkirališta za autobuse i automobile s pripadajućim sadržajima za 35,5 tisuća četvornih metara, autobusnim terminalom, uredima za rent-a-car agencije te će biti izgrađen i pješački most koji će se spajati na putnički terminal.

Dio novih sadržaja će biti u funkciji već u ljeto 2018. godine, dok će druga faza radova završiti pred sezonu 2019.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik