IKEA čeka građevinsku dozvolu

Bez autora
Oct 10 2011

Nije poznat točan datum otvaranja trgovačkog centra IKEA u Rugvici kod Zagreba jer investitori još nisu dobili građevinsku dozvolu, niti je poznato kada će je dobiti. Nakon dobivanja, spremni su otvoriti objekt u roku 12 mjeseci. IKEA u trgovinu u Rugvici ulaže od 50 do 60 milijuna eura. Uz to, u planu je otvorenje i sestrinske tvrtke IKEA shopping (trgovačkog) centra čija je vrijednost oko 200 milijuna eura. U planu je zapošljavanje 250 do 300 radnika na svim razinama, dok bi se u shopping centru u svim trgovinama otvorilo otprilike oko 2.000 radnih mjesta. IKEA na svako novo tržište ulazi poštujući načela koja su već davno uspostavljena u toj kompaniji, a iste vrijednosti žele uspostaviti i na hrvatskom tržištu. Svaki ulazak na neko novo tržište donosi i novi set izazova i mogućnosti te se vodi računa o lokalnim posebnostima. Velika pozornost posvećuje se pritom i ljudskim potencijalima te kadrovskim rješenjima, te je prilikom ulaska na neko novo tržište najbolja kombinacija domaćih i stranih zaposlenika koji imaju već iskustva s IKEA-om.

IKEA čeka građevinsku dozvoluNije poznat točan datum otvaranja trgovačkog centra IKEA u Rugvici kod Zagreba jer investitori još nisu dobili građevinsku dozvolu, niti je poznato kada će je dobiti.

Nakon dobivanja, spremni smo otvoriti objekt u roku 12 mjeseci, rekao je regionalni direktor švedskog lanca za Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju i Rumunjsku Dragan Skalušević.

Skalušević je dodao da IKEA u trgovinu u Rugvici ulaže od 50 do 60 milijuna eura. Uz to, u planu je otvorenje i sestrinske tvrtke IKEA shopping (trgovačkog) centra čija je vrijednost oko 200 milijuna eura. U planu je zapošljavanje 250 do 300 radnika na svim razinama, dok bi se u shopping centru u svim trgovinama otvorilo otprilike oko 2.000 radnih mjesta.

IKEA na svako novo tržište ulazi poštujući načela koja su već davno uspostavljena u toj kompaniji, a iste vrijednosti žele uspostaviti i na hrvatskom tržištu. Svaki ulazak na neko novo tržište donosi i novi set izazova i mogućnosti te se vodi računa o lokalnim posebnostima, dodao je.

Velika pozornost posvećuje se pritom i ljudskim potencijalima te kadrovskim rješenjima, te je prilikom ulaska na neko novo tržište najbolja kombinacija domaćih i stranih zaposlenika koji imaju već iskustva s IKEA-om. Tako će, najavljuje, biti i u Hrvatskoj, ali i u Sloveniji i Srbiji gdje u idućem razdoblju također planiraju otvaranje svojih centara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik