Indeks potrošačkih cijena FBiH u maju isti kao u aprilu

Bez autora
Jun 17 2010

Ukupan indeks potrošačkih cijena u Federaciji BiH /FBiH/ u maju nije se mijenjao u odnosu na prethodni mjesec. U tom periodu cijene prevoza veće su za 1,5 odsto, zdravstva za 0,3 odsto, ostalih dobara i usluga za 0,2 odsto, a cijene stanovanja, vode, električne energije, gasa i drugih energenata veće su za 0,1 odsto. Cijene hrane i bezalkoholnih pića, te odjeće i obuće u maju su niže za 0,4 odsto, a alkoholnih pića i duvana za 0,3 odsto u odnosu na april, dok se cijene u ostalim odjeljcima nisu mijenjale. Ukupan indeks potrošačkih cijena u maju viši je za 1,9 odsto, u odnosu na isti mjesec prethodne godine, te za jedan odsto u odnosu na decembar 2009. godine. Za pet mjeseci ove u odnosu na isti period prethodne godine ukupan indeks potrošačkih cijena viši je za 1,4 odsto, a u posljednjih dvanaest u odnosu na prethodnih dvanaest mjeseci niži je za 0,2 odsto.

Indeks potrošačkih cijena FBiH u maju isti kao u apriluUkupan indeks potrošačkih cijena u Federaciji BiH /FBiH/ u maju nije se mijenjao u odnosu na prethodni mjesec, podaci su Federalnog zavoda za statistiku.

U tom periodu cijene prevoza veće su za 1,5 odsto, zdravstva za 0,3 odsto, ostalih dobara i usluga za 0,2 odsto, a cijene stanovanja, vode, električne energije, gasa i drugih energenata veće su za 0,1 odsto.

Cijene hrane i bezalkoholnih pića, te odjeće i obuće u maju su niže za 0,4 odsto, a alkoholnih pića i duvana za 0,3 odsto u odnosu na april, dok se cijene u ostalim odjeljcima nisu mijenjale.

Ukupan indeks potrošačkih cijena u maju viši je za 1,9 odsto, u odnosu na isti mjesec prethodne godine, te za jedan odsto u odnosu na decembar 2009. godine.

Za pet mjeseci ove u odnosu na isti period prethodne godine ukupan indeks potrošačkih cijena viši je za 1,4 odsto, a u posljednjih dvanaest u odnosu na prethodnih dvanaest mjeseci niži je za 0,2 odsto.

Ukupan indeks potrošačkih cijena u maju viši je za 1,4 odsto u odnosu na prosjek 2009. godine, a u odnosu na prosjek 2005. godine viši je za 17,4 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik