Mercator kupuje Slovenijales Trgovine?

Bez autora
May 26 2010

Rukovoditelji Slovenijalesa prije nekoliko dana razmatrali su mogućnost suradnje Slovenijalesa i Mercatora u prodaji namještaja. Još nije poznato o kakvom sudjelovanju je točno riječ. Po neslužbenim informacijama, nije isključeno da bi u kasnijoj fazi Mercator preuzeo tvrtku-kćer Slovenijales Trgovina, koja se bavi prodajom pokućstva, ugradbenih materijala i drvnog repromaterijala. Naime, razlog razgledavanja ove mogućnosti je to što Slovenijales Trgovina ne postiže željene rezultate. Prihodi od prodaje unutar posljednjih 12 mjeseci snizili su se za 25 posto, odnosno na 31,3 milijuna eura. 2008. godine ova tvrtka je dosegla zaradu od 139.000 eura, a 2009. godine je ostvarila gubitke u iznosu od 1,6 milijuna eura.

Mercator kupuje Slovenijales Trgovine?Rukovoditelji Slovenijalesa prije nekoliko dana razmatrali su mogućnost suradnje Slovenijalesa i Mercatora u prodaji namještaja.

Još nije poznato o kakvom sudjelovanju je točno riječ. Po neslužbenim informacijama, nije isključeno da bi u kasnijoj fazi Mercator preuzeo tvrtku-kćer Slovenijales Trgovina, koja se bavi prodajom pokućstva, ugradbenih materijala i drvnog repromaterijala.

Naime, razlog razgledavanja ove mogućnosti je to što Slovenijales Trgovina ne postiže željene rezultate. Prihodi od prodaje unutar posljednjih 12 mjeseci snizili su se za 25 posto, odnosno na 31,3 milijuna eura. 2008. godine ova tvrtka je dosegla zaradu od 139.000 eura, a 2009. godine je ostvarila gubitke u iznosu od 1,6 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik