Otvoren supermarket Amko komerca u Sarajevu: Domaća proizvodnja dobila zasluženo mjesto

Bez autora
Oct 05 2011

U tržnom centru Merkur u sarajevskom naselju Otoka danas je otvoren supermarket Amko komerc nakon što je ovaj trgovački lanac zakupio prodajne objekte Grupacije MIMS. Povodom svečanog otvaranja supermarketa Amko komerca, kompanija je posjetitelje počastila proizvodima domaćih proizvođača poput Vispakove kafe iz najveće džezve, Akovinim mesom sa roštilja te sokovima iz mostarskog Hepoka. Ponuda proizvoda u ovom trgovačkom objektu prilagođena je potrebama i željama potrošača, jer trgovine i postoje zbog potrošača. Oni nastoje da imaju širok izbor proizvoda, povoljne cijene i da organizuju trajne akcije za osnovne prehrambene artikle poput svježeg mesa, šećera, ulja... dakle, osnovnih potrepština koje jednoj domaćici trebaju u kući da bi svaki dan spremila ručak. Kao što je i ranije najavljivao, proizvodi domaćih proizvođača dobro su pozicionirani na policama ovog supermarketa i konačno je domaća proizvodnja dobila zasluženo mjesto.

Otvoren supermarket Amko komerca u Sarajevu: Domaća proizvodnja dobila zasluženo mjestoU tržnom centru Merkur u sarajevskom naselju Otoka danas je otvoren supermarket Amko komerc nakon što je ovaj trgovački lanac zakupio prodajne objekte Grupacije MIMS.

Povodom svečanog otvaranja supermarketa Amko komerca, kompanija je posjetitelje počastila proizvodima domaćih proizvođača poput Vispakove kafe iz najveće džezve, Akovinim mesom sa roštilja te sokovima iz mostarskog Hepoka.

Ponuda

Kako je istaknuto prilikom otvaranja, ponuda proizvoda u ovom trgovačkom objektu prilagođena je potrebama i željama potrošača, jer trgovine i postoje zbog potrošača.

"Nastojimo da imamo širok izbor proizvoda, povoljne cijene i da organizujemo trajne akcije za osnovne prehrambene artikle poput svježeg mesa, šećera, ulja... dakle, osnovnih potrepština koje jednoj domaćici trebaju u kući da bi svaki dan spremila ručak", kazao je vlasnik i direktor Amko komerca Muamer Aleta Amko.

On je istakao da su, kao što je i ranije najavljivao, proizvodi domaćih proizvođača dobro pozicionirani na policama ovog supermarketa i konačno je domaća proizvodnja dobila zasluženo mjesto.

"Svi znamo da je budućnost u proizvodnji, a da bi proizvodnja radila moramo imati i naše police, mislim da je to dobar primjer kako treba ići naprijed", pojašnjava Aleta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik