BH Airlines uspostavio avioliniju Sarajevo - Zagreb

Bez autora
May 20 2010

Kompanija BH Airlines organizovala je danas za novinare i svoje poslovne partnere promotivni let na relaciji Sarajevo-Zagreb-Sarajevo. Komercijalni letovi na ovoj relaciji počet će sutra, a BH Airlines će na ovoj destinaciji saobraćati šest puta sedmično, svakim danom osim subote. Uspostava leta za Zagreb BH Airlines nudi putnicima dodatnu frekvenciju koja mnogo znači u putovanjima, naročito poslovnoj klijenteli, jer omogućava odlazak i povratak u Sarajevo u istom danu. Cijene su promotivne i kreću se od 30 eura, plus aerodromske takse u iznosu od 84 eura za povratnu kartu. BH Airlines se nada da će u skorijoj budućnosti započeti razgovore sa Croatia Airlinesom o temi zajedničke eksploatacije linije, te ponovnog međusobnog uvezivanja u "code share" aranžman, s obzirom na "najviši stepen komercijalne saradnje i zdrave prijateljske odnose" između ove dvije avio-kompanije.

BH Airlines uspostavio avioliniju Sarajevo - ZagrebKompanija BH Airlines organizovala je danas za novinare i svoje poslovne partnere promotivni let na relaciji Sarajevo-Zagreb-Sarajevo, javio je specijalni izvještač Agencije ONASA.
       
Kako je rečeno na konferenciji za novinare, organiziranoj nakon slijetanja aviona iz Sarajeva u Zračnu luku Zagreb, komercijalni letovi na ovoj relaciji počet će sutra, a BH Airlines će na ovoj destinaciji saobraćati šest puta sedmično, svakim danom osim subote.
       
Generalni direktor BH Airlinesa Nudžeim Rečica je kazao da uspostavom leta za Zagreb BH Airlines nudi putnicima dodatnu frekvenciju koja mnogo znači u putovanjima, naročito poslovnoj klijenteli, jer omogućava odlazak i povratak u Sarajevo u istom danu.
       
"Cijene su promotivne i kreću se od 30 eura, plus aerodromske takse u iznosu od 84 eura za povratnu kartu", istakao je Rečica.
       
Prema njegovim riječima, BH Airlines se nada da će u skorijoj budućnosti započeti razgovore sa Croatia Airlinesom o temi zajedničke eksploatacije linije, te ponovnog međusobnog uvezivanja u "code share" aranžman, s obzirom na "najviši stepen komercijalne saradnje i zdrave prijateljske odnose" između ove dvije avio-kompanije.
       
Rečica je ovom prilikom podsjetio da je kompanija BH Airlines počela s letovima pod novim imenom B&H Airlines 2005. godine, kada su kupljena dva ATR-72-212 aviona od italijansko-francuske firme Avions de Transport Regional, a isti tip aviona u to vrijeme koristile su avio-kompanije susjednih zemalja.
       
"Nakon dokapitalizacije u 2008. godini, Federacija BiH (FBiH) učestvuje sa 50,93 posto, Turkish Airlines INC Istanbul sa 49 posto i Energoinvest sa 0,07 posto vlasništva u Javnom preduzeću (JP) BH Airlines d.o.o. Sarajevo", naveo je Rečica.
       
On je istakao da je trenutno lepeza destinacija BH Airlinesa proširena na devet redovnih linija: Frankfurt, Cirih, Kopehhagen, Geteborg, Stokholm, Beč, Istanbul, te glavni gradovi Srbije i Hrvatske.
       
"Danas BH Airlines ima više od 180 polijetanja mjesečno sa Sarajevskog aetodroma", dodao je Rečica.
      
Zamjenik direktora Zračne luke Zagreb Ivan Damjanović je kazao da je za ovu zračnu luku svaki dolazak novog aviona i otvaranje nove linije povijesni trenutak.
       
"Samim tim, današnji dolazak aviona BH Airlinesa i uspostavljanje linije Sarajevo-Zagreb-Sarajevo je dio povijesti", rekao je Damjanović

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik