Budva dobija Hilton?

Bez autora
May 11 2010

Britanska kompanija Eueco koja je vlasnik dijela zemljišta u Budvi u blizini Starog grada, na samoj obali mora, spremna je da odmah započne izgradnju hotela kojim bi upravljao lanac Hilton, ali čeka na odobrenja iz Vlade Crne Gore. S obzirom da je lokacija koju posjeduje Eueco na samoj obali mora i da potpada pod nadležnost Morskog dobra, u ingerenciji je Vlade da donese planska dokumenta i studiju lokacije. Parcela od oko pet i po hiljada kvadrata je nadomak restorana "Dona kod Nikole" a na njoj je dijelom parking, a dijelom slobodna površina. Radni naziv projekta koji je Eueco uradio sa lancem hotela Hilton je "Budva hotel"...

Budva dobija Hilton?Britanska kompanija Eueco koja je vlasnik dijela zemljišta u Budvi u blizini Starog grada, na samoj obali mora, spremna je da odmah započne izgradnju hotela kojim bi upravljao lanac Hilton, ali čeka na odobrenja iz Vlade Crne Gore, kazao je Vijestima direktor Euecoa Džoš Moran.

„Imamo podršku opštine Budva, obezbijeđen je novac, urađen je projekat, ostalo je samo da dobijemo podršku Vlade i započnemo sa realizacijom", dodao je Moran, napominjući da je projekat hotela uradila „najjača projektantska kuća u Londonu, WATC".

S obzirom da je lokacija koju posjeduje Eueco na samoj obali mora i da potpada pod nadležnost Morskog dobra, u ingerenciji je Vlade da donese planska dokumenta i studiju lokacije.

Parcela od oko pet i po hiljada kvadrata je nadomak restorana „Dona kod Nikole" a na njoj je dijelom parking, a dijelom slobodna površina.

Radni naziv projekta koji je Eueco uradio sa lancem hotela Hilton je „Budva hotel".

Vijesti navode i da je lokalna vlast u Budvi podržala ovaj projekat, te da se samo čeka „zeleno svjetlo" Vlade. Finansijska konstrukcija za projekat procijenjena je na oko 100 miliona eura.

Moran je kazao i da je ovaj projekat ocijenjen kao odličan tokom posjete premijera Mila Đukanovića Londonu.

Hotel bi raspolagao sa 200 soba, od kojih bi većina bili apartmani, a upošljavao bi oko 500 radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik