Čarter letovi iz Tuzle za Tursku i Egipat

Bez autora
May 12 2010

Uprava Međunarodnog aerodroma Tuzla ugovorila je sa tuzlanskom turističkom agencijom "Golden tours" čarter letove ka Turskoj i Egiptu od početka ljetne sezone. Prvi avioni ka ovim destinacijama poletjet će 8. juna, a aranžman bi trebalo da traje do 21. septembra. Dogovoreni su čarter letovi za Antaliju u Turskoj i Hurgadu u Egiptu. Kao zračna luka putnicima se nudi gratis parking i dodatni benefit na cijenu aranžmana za četvero putnika. Ponuda za Hurgadu je iznimno primamljiva, jer je cijena dvanaestodnevnog ljetovanja u hotelu sa pet zvjezdica, uz all inclusive, sa avio-prevozom 700 KM, a turistima će biti omogućeno i plaćanje na rate. Za potrebe prevoza za najavljene turističke destinacije Međunarodni aerodrom Tuzla iznajmljivat će od "BH Airlinesa" mlazni avion boing 737-400.

Čarter letovi iz Tuzle za Tursku i EgipatUprava Međunarodnog aerodroma Tuzla ugovorila je sa tuzlanskom turističkom agencijom "Golden tours" čarter letove ka Turskoj i Egiptu od početka ljetne sezone.

Prvi avioni ka ovim destinacijama poletjet će 8. juna, a aranžman bi trebalo da traje do 21. septembra.

"Dogovorili smo čarter letove za Antaliju u Turskoj i Hurgadu u Egiptu. Kao zračna luka putnicima nudimo gratis parking i dodatni benefit na cijenu aranžmana za četvero putnika", istakao je Enver Jukanović, direktor tuzlanskog aerodroma.

Ponuda za Hurgadu je iznimno primamljiva, jer je cijena dvanaestodnevnog ljetovanja u hotelu sa pet zvjezdica, uz all inclusive, sa avio-prevozom 700 KM, a turistima će biti omogućeno i plaćanje na rate. Za potrebe prevoza za najavljene turističke destinacije Međunarodni aerodrom Tuzla iznajmljivat će od "BH Airlinesa" mlazni avion boing 737-400.

Osim dogovorenih aranžmana, menadžment tuzlanskog aerodroma vodi pregovore s mađarskom niskotarifnom kompanijom "Wizz Air" za uspostavljanje redovnih čarter letova za Dortmund po cijeni od 49 eura. Jukanović navodi da su pronašli i partnere koji su zainteresovani za uvođenje redovnog čarter leta za Dubai.

"Imamo problema s opremom i obrtnim kapitalom. Dosad smo preuzimali ulogu tur-operatora, iako je zadatak aerodroma zapravo hendling i lending", kaže Jukanović.

Redovni putnički saobraćaj na Međunarodnom aerodromu Tuzla još nije uspostavljen, jer nema interesa i neizvjesno je kada će to biti učinjeno. Linije za Frankfurt i Istanbul su ukinute u frebruaru kada aerodrom zbog besparice nije mogao da u zimskim uslovima održava pistu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik