Croatia Airlines utrostručila gubitak

Bez autora
May 17 2010

Grupa Croatia Airlines u prvom je tromjesečju 2010. zabilježila gubitak od 100,31 milijun kuna. Usporedbe radi, gubitak u istom razdoblju prošle godine iznosio je gotovo tri puta manje, odnosno 38,28 milijuna kuna. Ukupni prihodi skliznuli su 18,2 posto na 276,65 milijuna kuna. Ukupni rashodi iznose 376,97 milijuna kuna, i približno su na razini iz istog razdoblja prošle godine. U navedenim tržišnim i gospodarskim okolnostima u razdoblju koje obuhvaća sezonalno zimski slabiji promet i popunjenost, ostvaren je operativni gubitak u visini od 102 milijuna kuna, kao i krajnji neto gubitak od 100 milijuna kuna, koji su ipak manji od očekivanog. Croatia Airlines je u prvom kvartalu prevezao 280 tisuća putnika što je za 7 posto manje u odnosu na godinu prije. Taj pad prometa rezultat je nastavka teškoga gospodarskog stanja i recesije u Hrvatskoj te sporog oporavka europskoga tržišta.

Croatia Airlines utrostručila gubitakGrupa Croatia Airlines u prvom je tromjesečju 2010. zabilježila gubitak od 100,31 milijun kuna.

Usporedbe radi, gubitak u istom razdoblju prošle godine iznosio je gotovo tri puta manje, odnosno 38,28 milijuna kuna, piše Seebiz.eu. Ukupni prihodi skliznuli su 18,2 posto na 276,65 milijuna kuna. Ukupni rashodi iznose 376,97 milijuna kuna, i približno su na razini iz istog razdoblja prošle godine.

U navedenim tržišnim i gospodarskim okolnostima u razdoblju koje obuhvaća sezonalno zimski slabiji promet i popunjenost, ostvaren je operativni gubitak u visini od 102 milijuna kuna, kao i krajnji neto gubitak od 100 milijuna kuna, koji su ipak manji od očekivanog, navodi se u izvješću zrakoplovne tvrtke objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Croatia Airlines je u prvom kvartalu prevezao 280 tisuća putnika što je za 7 posto manje u odnosu na godinu prije. Taj pad prometa rezultat je nastavka teškoga gospodarskog stanja i recesije u Hrvatskoj te sporog oporavka europskoga tržišta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik