EBRD-ov zajam od 12 milijuna eura za rekonstrukciju šibenske luke

Bez autora
May 16 2010

Predstavnici Lučke uprave Šibenik i Europske banke za obnovu i razvitak (EBRD) potpisali su ugovor o zajmu u iznosu od 12 milijuna eura za rekonstrukciju i izgradnju operativne obale šibenske luke, a potpisan je i ugovor o jamstvu za taj projekt između Republike Hrvatske i EBRD-a. Turizam je jedan od najvažnijih sektora hrvatske ekonomije jer čini 22 posto BDP-a, ulaganja poput ovog dio su plana Vlade RH u promicanju novih turističkih destinacija. Ovaj projekt je važan korak ka modernizaciji hrvatske lučke infrastrukture što je i dio hrvatske pretpristupne strategije, a namjera mu je poboljšati lučki sustav, povezanost kopna i otoka te kvalitetu turističke usluge. Ovaj projekt otvara nove mogućnosti za turizam i gospodarstvo Šibenika i tog područja te kako svaku investiciju treba gledati kroz nova radna mjesta koja će otvoriti.

EBRD-ov zajam od 12 milijuna eura za rekonstrukciju šibenske lukePredstavnici Lučke uprave Šibenik i Europske banke za obnovu i razvitak (EBRD) potpisali su ugovor o zajmu u iznosu od 12 milijuna eura za rekonstrukciju i izgradnju operativne obale šibenske luke, a potpisan je i ugovor o jamstvu za taj projekt između Republike Hrvatske i EBRD-a.

U priopćenju EBRD-a se navodi da je turizam jedan od najvažnijih sektora hrvatske ekonomije jer čini 22 posto BDP-a, ulaganja poput ovog dio su plana Vlade RH u promicanju novih turističkih destinacija. "Ovaj projekt je važan korak ka modernizaciji hrvatske lučke infrastrukture što je i dio hrvatske pretpristupne strategije, a namjera mu je poboljšati lučki sustav, povezanost kopna i otoka te kvalitetu turističke usluge“, kazao je Mario Babić, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker ističe kako ovaj projekt otvara nove mogućnosti za turizam i gospodarstvo Šibenika i tog područja te kako svaku investiciju treba gledati kroz nova radna mjesta koja će otvoriti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik