Extreme hotels otvara hotel u Kolašinu

Bez autora
May 25 2010

Raznovrsno i prostrano područje kolašinske opštine ima sve uslove za razvoj ekstremnog turizma. Planine, strmine, kanjoni, rijeke, mostovi sve su to adrese buduće turističke ponude koja će dovesti visoko platežne goste. Parkinson je repoznao Kolašin kao grad u koji treba ulagati i koji je spreman da izađe u susret turističkim izazovima. Posebno ih zanima organizovanje ekstremnih sportova i ekstremne turističke ponude. Planiraju da kompletna investicija bude 10 miliona eura, a prvi milion će biti uložen u razvoj ekstremnih sportova koji su osnovni korak ka ovakvoj turističkoj ponudi. Planiraju otvaranje hotela sa 130 soba kao i pokretanje inicijative za otvaranje fakulteta koji bi školovao kadrove za turizam i specijalističke turističke ponude. Već je ostvaren kontakt sa kolašinskim hotelijerima i agencijama koje se bave ekstremnom turističkom ponudom.

Extreme hotels otvara hotel u KolašinuRaznovrsno i prostrano područje kolašinske opštine ima sve uslove za razvoj ekstremnog turizma.

Planine, strmine, kanjoni, rijeke, mostovi sve su to adrese buduće turističke ponude koja će dovesti visoko platežne goste, kazao je izvršni direktor "Extreme hotels" iz Londona Jeff Parkinson koji je boravio u Kolašinu i tom prilikom razgovarao sa predsjednikom opštine Miletom Bulatovićem.

Parkinson je kazao da je prepoznao Kolašin kao grad u koji treba ulagati i koji je spreman da izađe u susret turističkim izazovima.

- Posebno nas zanima organizovanje ekstremnih sportova i ekstremne turističke ponude. Planiramo da kompletna investicija bude 10 miliona eura, a prvi milion će biti uložen u razvoj ekstremnih sportova koji su osnovni korak ka ovakvoj turističkoj ponudi.

"Planiramo otvaranje hotela sa 130 soba kao i pokretanje inicijative za otvaranje fakulteta koji bi školovao kadrove za turizam i specijalističke turističke ponude", kazao je Parkinson, dodajući da je već ostvaren kontakt sa kolašinskim hotelijerima i agencijama koje se bave ekstremnom turističkom ponudom.

Predsjednik opštine Bulatović je izrazio zadovoljstvo interesovanjcm za ovaj vid turizma i naglasio da će Kolašin biti spreman da ponudi atraktivne lokacije koje su dio već urađene planske dokumentacije. On je rekao da je važna inicijativa da se za tu vrstu turističke ponude omogući i fakultetsko obrazovanje budućih kadrova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik