Gde je najjeftinije letovati u Evropi?

Bez autora
Jul 22 2024

U okviru godišnjeg izveštaja britanskog Post Office-a, predstavljeno je 15 najboljih i najpovoljnijih svetskih destinacija, a u prvih 10 našle su se i tri evropske destinacije.

Spisak se ne zasniva na ukupnoj dostupnosti cena, ne uzimaju se u obzir cene prevoza i smeštaja, već stvari na koje prosečni turista potroši u destinaciji.

Njihov izbor je pao na koka-kolu, pivo, kafu, vodu, vino, kremu za sunčanje, sredstvo protiv insekata i kremu za sunčanje – odnosno, ono što se mahom kupuje u prodavnicama u kafićima, prodavnicama i restoranima.

Najpristupačnije evropske destinacije u 2024. godini:

Najpristupačnija evropska destinacija zauzela je peto mesto na listi. Najpovoljnija letnja destinacija u Evropi je južni region Algarve, koji se nalazi u Portugalu, na obali Atlantskog okeana. Zadržali su petu poziciju u odnosu na prošlu godinu, a na posmatranih osam artikala turisti će potrošiti 59,69 funti, odnosno 69,96 evra.

Druga najpogodnija destinacija u Evropi, a sedma u svetu je Sunčani breg u Bugarskoj. Region na obali Crnog mora poznat je po noćnom životu koji privlači mlade, ali i po kulturnim znamenitostima u neposrednoj blizini. Korpa sa osam posmatranih proizvoda tamo košta 62,49 funti ili 72,92 evra.

Treće najpogodnije mesto za odmor u Evropi, a deseto u svetu je kiparski grad Pafos. Veruje se da je Pafos rodno mesto grčke boginje ljubavi Afrodite. Bogat je istorijskim lokalitetima, pa se u samom gradu, uz obalu, nalazi veliki arheološki park sa ostacima starih palata i pozorišta, mozaicima i stubovima iz različitih perioda antike.

Na ovom mestu na najsunčanijem evropskom ostrvu, korpa sa osam proizvoda koštaće vas 73,32 funte, odnosno 85,56 evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik