Gubitak Lufthanze povećan osam puta

Bez autora
May 05 2010

Operativni gubitak vodeće nemačke aviokompanije Lufthanza povećan je u prvom tromesečju ove godine bezmalo osam puta, na 330 miliona evra.Gubitak su izazvali povećani troškovi za pogonska goriva, hladna zima, slabo poslovanje nekih "firmi kćerki" i štrajk pilota u februaru, zbog koga je kompanija morala da otkaže 2.000 letova, što ju je koštalo 50 miliona evra. Kako je Lufthanza saopštila u preliminarnom izveštaju, negativan uticaj na rezultate za prvo tromesečje su takodje imali prošlogodišnja preuzimanja austrijske aviokompanije "Ostrien erlajnz" i britanskog prevoznika BMI.

Gubitak Lufthanze povećan osam putaOperativni gubitak vodeće nemačke aviokompanije Lufthanza povećan je u prvom tromesečju ove godine bezmalo osam puta, na 330 miliona evra.

Gubitak su izazvali povećani troškovi za pogonska goriva, hladna zima, slabo poslovanje nekih "firmi kćerki" i štrajk pilota u februaru, zbog koga je kompanija morala da otkaže 2.000 letova, što ju je koštalo 50 miliona evra.

Kako je Lufthanza saopštila u preliminarnom izveštaju, negativan uticaj na rezultate za prvo tromesečje su takodje imali prošlogodišnja preuzimanja austrijske aviokompanije "Ostrien erlajnz" i britanskog prevoznika BMI.

Obim prometa kompanije je od januara do kraja marta povećan na 5,8 milijardi, sa pet milijardi godinu dana ranije. Lufthanza je navela da za celu ovu godinu očekuje poboljšanje operativnog profita u odnosu na prošlu godinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik