HANFA odobrila austrijskom Epicu objavu ponude za preuzimanje Valamara

Bez autora
Apr 25 2010

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) odobrila je na svojoj jučerašnjoj sjednici austrijskom trgovačkom društvu za financijska ulaganja i savjetovanja Epic iz Beča objavljivanje ponude za preuzimanje Valamar Grupe, dioničkog društva za razvoj turizma iz Zagreba. Obveza objavljivanja ponude za preuzimanje za Epic i osobe koje s njom zajednički djeluju nastala sukladno zakonskim propisima i sklapanjem Ugovora dioničara u odnosu na Valamar. Taj su Ugovor dioničara (o uspostavljanju odnosa zajedničkog djelovanja) 25. veljače ove godine sklopile tvrtka Epic te zagrebačke tvrtke Scapus d.o.o., Enitor d.o.o. i Satis. Svi oni zajedno imaju ukupno 5.125.702 dionice Valamar Grupe, što predstavlja 81,42 posto udjela u temeljnom kapitalu odnosno 83,38 posto glasova od ukupnog broja glasova koje daju dionice Valamar Grupe s pravom glasa.

HANFA odobrila austrijskom Epicu objavu ponude za preuzimanje ValamaraHrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) odobrila je na svojoj jučerašnjoj sjednici austrijskom trgovačkom društvu za financijska ulaganja i savjetovanja Epic iz Beča objavljivanje ponude za preuzimanje Valamar Grupe, dioničkog društva za razvoj turizma iz Zagreba.

U rješenju HANFA-e, objavljenom na njihovoj web stranici, navodi se da je obveza objavljivanja ponude za preuzimanje za Epic i osobe koje s njom zajednički djeluju nastala sukladno zakonskim propisima i sklapanjem Ugovora dioničara u odnosu na Valamar.

Taj su Ugovor dioničara (o uspostavljanju odnosa zajedničkog djelovanja) 25. veljače ove godine sklopile tvrtka Epic te zagrebačke tvrtke Scapus d.o.o., Enitor d.o.o. i Satis.

Svi oni zajedno, kako se navodi u HANFA-inom rješenje, imaju ukupno 5.125.702 dionice Valamar Grupe, što predstavlja 81,42 posto udjela u temeljnom kapitalu odnosno 83,38 posto glasova od ukupnog broja glasova koje daju dionice Valamar Grupe s pravom glasa.

Sukladno zakonu cijena u ponudi za preuzimanje ne smije biti niža od prosječne cijene ostvarene na burzama koja iznosi 26,90 kuna po dionici, a ponuditelji se obvezuju da će u ponudi za preuzimanje platiti po dionici 29,78 kuna.

Zahtjev za odobrenje objavljivanje ponude za preuzimanje Valamara Epic je HANFA-i dostavio 19. ožujka ove godine, a 19. travnja i posljednju izmjenu i dopunu tog zahtjeva.

Prema podacima iz HANFA-inog rješenja Valamar ima više od 100 dioničara, a temljeni kapital mu iznosi 62,95 milijuna kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik