Hotelski kompleks kod Resavske pećine

Bez autora
Apr 29 2010

Na prostoru Resavske pećine, za koju stručnjaci Zavoda za zaštitu prirode i speleolozi kažu da je "speleološki biser pod zemljom", opština Despotovac planira izgradnju hotelskog kompleksa koji bi trebao da unapredi turizam u tom kraju. Reč je o kapitalnoj investiciji za opštinu, jer je turizam glavna privredna grana u budućnosti Despotovca. Planirano je da budući hotel ima tri ili četiri zvezdice, 200 postelja, veliku kongresnu salu, bazen, saune, teretanu i prateće sadržaje. To područje je zaštićeno prirodno dobro, ali su dobili saglasnost Ministarstva za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje, da se može na tom mestu graditi. Hotelski kompleks treba da bude veličine 6.000 do 7.000 kvadratnih metara i njegova izgradnja stajaće oko pet miliona evra. Iako je za turiste otvorena daleke 1972. godine i godišnje je poseti preko 40.000 (prošle godine 44.000) turista, Rasavska pećina nema ni jedan pristojan ugostiteljski objekat.

Hotelski kompleks kod Resavske pećineNa prostoru Resavske pećine, za koju stručnjaci Zavoda za zaštitu prirode i speleolozi kažu da je "speleološki biser pod zemljom", opština Despotovac planira izgradnju hotelskog kompleksa koji bi trebao da unapredi turizam u tom kraju, izjavio je danas Tanjugu predsednik opštine Despotovac Mališa Alempijević.

Reč je o kapitalnoj investiciji za opštinu, "jer je turizam glavna privredna grana u budućnosti Despotovca", istakao je Alempijević. Direktor Direkcije za izgradnju Despotovca Darko Petrović je Tanjugu izjavio da je planirano da budući hotel ima tri ili četiri zvezdice, 200 postelja, veliku kongresnu salu, bazen, saune, teretanu i prateće sadržaje.

"To područje je zaštićeno prirodno dobro, ali smo dobili saglasnost Ministarstva za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje, da se može na tom mestu graditi", rekao je Petrović.

Hotelski kompleks treba da bude veličine 6.000 do 7.000 kvadratnih metara i njegova izgradnja stajaće oko pet miliona evra, napomenuo je Petrović.

Iako je za turiste otvorena daleke 1972. godine i godišnje je poseti preko 40.000 (prošle godine 44.000) turista, Rasavska pećina nema ni jedan pristojan ugostiteljski objekat.

"Restoran 'Toplica' nije u funkciji nekoliko godina, a u postojećem ugostiteljskom objektu, koji ima oko 70 kvadrata, može se samo popiti kafa, otići u toalet ili kupiti sladoled", rekao je Petrović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik