I karte imaju rok

Bez autora
Apr 22 2010

Aviosaobraćaj u Evropi u četvrtak je potpuno normalizovan, pa su tako sve aviokompanije sa beogradskog Aerodroma “Nikola Tesla” ispoštovale red letenja.Oni koji zbog oblaka vulkanskog pepela u proteklih nedelju dana nisu otputovali do željenih odredišta imaju mogućnost da karte zamene za neki drugi datum ili da traže da im se novac vrati...

I karte imaju rokAviosaobraćaj u Evropi u četvrtak je potpuno normalizovan, pa su tako sve aviokompanije sa beogradskog Aerodroma “Nikola Tesla” ispoštovale red letenja.

Turisti koji u proteklih nedelju dana zbog problema sa vulkanom nisu mogli da odu na putovanje odložili su letovanje, a aranžmane su otkazali samo oni koji su išli na sajmove.

Oni koji zbog oblaka vulkanskog pepela u proteklih nedelju dana nisu otputovali do željenih odredišta imaju mogućnost da karte zamene za neki drugi datum ili da traže da im se novac vrati.

- Putnici treba da se obrate agenciji gde su kupili kartu - kažu u “Jatu”.

- Do sada su svi putnici, koji su to tražili, dobili novac od neiskorišćene karte. Dnevno je novac tražilo od 50 do 60 ljudi, dok je većina karte zamenila za nove datume putovanja. Rok za refundaciju ne postoji, ali je opšti rok 12 meseci od dana izdavanja aviokarte.

U “Lufthanzi” pozivaju putnike koji nemaju nameru da promene datum putovanja da što pre (najkasnije u roku od pet dana od otkazanog leta) zatraže novac koji će im biti uplaćen na kreditne kartice. U “Britiš ervejzu” rok za potraživanje novca je deset dana.

U ovo doba godine, pored putnika koji su čarterom bez smetnji otišli u Egipat, najveći broj naših turista ide na individualna putovanja na daleka odredišta. Oni koji su se zatekli na Kubi, Dominikani, Maldivima ili Tajlandu vraćeni su okolnim putem, a oni koji je trebalo da otputuju odabrali su drugi termin.

- Niko nije otkazao, već su samo promenili datum putovanja - kaže Zdravko Majnik iz “Dertura” u Srbiji.

- Da je neko hteo da odustane morali bi da pošalju izjavu i centrala bi odredila koliki je povraćaj novca. Hotelijeri nekih odredišta, poput Azije, vraćali su kompetan novac, a neki drugi su naplaćivali samo prvu noć i ostali novac vraćali.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik