Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za projekte razvoja turizma

Bez autora
May 24 2010

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja raspisalo je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za projekte razvoja turizma u 2010. godini. Pravo na korišćenje sredstava imaju turističke organizacije, destinacijske menadžment organizacije, privredna društva, preduzeće, odnosno druge organizacije i institucije čiji je osnivač Vlada ili jedinica lokalne samouprave. Takođe, za dodelu sredstava se mogu prijaviti i pravna lica koja upravljaju turističkim prostorima i objektima turističke infrastrukture, za projekte razvoja turizma za ekonomske klasifikacije 451, jedinice za projekte razvoja turizma sa ekonomske klasifikacije 463 i neprofitne institucije za projekte razvoja turizma sa ekonomske klasifikacije 481, ako se tim projektima obezbeđuju: promocija Srbije kao turističke destinacija, razvoj javnih zabavno rekreativnih sadržaja, edukacija i treninzi u turizmu, izrada prostornih u urbanističkih planova, izrada pristupnoh saobraćajnica do turisičkih mesta, uređenje građevinskog zemljišta kao osnove za izgradnju turističkih objekata, uređenje zemljišta namenjenog opštoj rekreaciji u turističkim mestima,...

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za projekte razvoja turizmaMinistarstvo ekonomije i regionalnog razvoja raspisalo je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za projekte razvoja turizma u 2010. godini.

Pravo na korišćenje sredstava imaju turističke organizacije, destinacijske menadžment organizacije, privredna društva, preduzeće, odnosno druge organizacije i institucije čiji je osnivač Vlada ili jedinica lokalne samouprave.

Takođe, za dodelu sredstava se mogu prijaviti i pravna lica koja upravljaju turističkim prostorima i objektima turističke infrastrukture, za projekte razvoja turizma za ekonomske klasifikacije 451, jedinice za projekte razvoja turizma sa ekonomske klasifikacije 463 i neprofitne institucije za projekte razvoja turizma sa ekonomske klasifikacije 481, ako se tim projektima obezbeđuju: promocija Srbije kao turističke destinacija, razvoj javnih zabavno rekreativnih sadržaja, edukacija i treninzi u turizmu, izrada prostornih u urbanističkih planova, izrada pristupnoh saobraćajnica do turisičkih mesta, uređenje građevinskog zemljišta kao osnove za izgradnju turističkih objekata, uređenje zemljišta namenjenog opštoj rekreaciji u turističkim mestima, izrada turističke infrastrukture, rekonstrukcija i izgradnja objekata od posebnog značaja za razvoj turizma i realizacija posebnih turističkih projekta.

Dodela ovih sredstava će se vršiti u skladu sa sledećim kriterijumima: Stepen usklađenosti projekta sa Strategijom razvoja turizma Republike Srbije, razvojem prioritetnih turističkih proizvoda, razvojem turističkih prostora, adekvatnim upravljanjem turističkim resursima i razvojnim procesima u turizmu i stepenom razvijenosti opštine.

Krajnji rok za podnošenje zahteva je 15. decembar 2010. godine, a podnete zahteve će razmatrati Komisija obrazovana rešenjem ministra nadležnog za poslove turizma.

Opširnije informacije o konkursu možete pogledati na sajtu Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, www.merr.gov.rs

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik