Letujte u Tunisu početkom juna po povoljnim cenama

Bez autora
May 20 2010

Čuven po prelepoj plaži i moru, a oni koji su ga posetili kažu da podseća na karipska ostrva, grad Mahdia je zbog svog izuzetnog položaja bio prestonica Tunisa 921. godine, a sada je ekonomski centar južnog Sahela. Ovaj grad je čest odabir i utočište poslovnom svetu koji svoj mir traže u njegovom, gotovo netaknutom okruženju. Izvan starog grada, baš na najlepšem pojasu belih peščanih plaža, formirano je letovalište sa hotelima izrazito bogatog sadržaja. Luka će vam možda izgledati poznato – korišćena je kao lokalitet za snimanje scene nemačkog napada na Bengazi u Oskarom nagrađenom filmu „Engleski pacijent”. Od aerodroma u Tunisu letovalište je udaljeno oko 200 kilometara, a od aerodroma u Monastiru oko 50 kilometara. Duga i burna istorija ovog malog kamenitog poluostrva ostavlila je brojna znamenja različitih prošlih epoha. Žitelji ove oblasti i danas praktikuju tradicionalni način života, iako su tkačka industrijalizacija i ribolov veoma uticali na životne prilike oblasti. Džamija sagrađena u X veku, Medina iz XVI veka, Arheološki muzej, kao i zidine utvrđenja neki su od najposećenijih lokaliteta. Poznata je po uzgoju maslina i ulovu najkvalitetnije ribe.

Letujte u Tunisu početkom juna po povoljnim cenamaČuven po prelepoj plaži i moru, a oni koji su ga posetili kažu da podseća na karipska ostrva, grad Mahdia je zbog svog izuzetnog položaja bio prestonica Tunisa 921. godine, a sada je ekonomski centar južnog Sahela.

Ovaj grad je čest odabir i utočište poslovnom svetu koji svoj mir traže u njegovom, gotovo netaknutom okruženju.

Izvan starog grada, baš na najlepšem pojasu belih peščanih plaža, formirano je letovalište sa hotelima izrazito bogatog sadržaja. Luka će vam možda izgledati poznato – korišćena je kao lokalitet za snimanje scene nemačkog napada na Bengazi u Oskarom nagrađenom filmu „Engleski pacijent”. Od aerodroma u Tunisu letovalište je udaljeno oko 200 kilometara, a od aerodroma u Monastiru oko 50 kilometara.

Duga i burna istorija ovog malog kamenitog poluostrva ostavlila je brojna znamenja različitih prošlih epoha. Žitelji ove oblasti i danas praktikuju tradicionalni način života, iako su tkačka industrijalizacija i ribolov veoma uticali na životne prilike oblasti. Džamija sagrađena u X veku, Medina iz XVI veka, Arheološki muzej, kao i zidine utvrđenja neki su od najposećenijih lokaliteta. Poznata je po uzgoju maslina i ulovu najkvalitetnije ribe.

Osam dana u Tunisu za 365 evra

„Mahdia Palace” je otmen i velik hotel. Nalazi se na plaži i na oko 5 km je udaljenosti od centra grada. U sastavu hotela nalaze se četiri restorana, više barova, noćni klub, picerija, kafe bar. Mogućnosti rekreacije i relaksacije su brojne, a poslovnom svetu je dostupan bežični internet. Aranžman agencije „Džoli turs”, koji obuhvata osam dana i sedam noćenja (polupansion) početkom juna košta 365 evra, a dete od 2 do 12 godina plaća 135 evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik