Osnovana nova čarter kompanija

Bez autora
May 26 2010

Turistička agencija "Kontiki travel" i kompanija "Metropolitan investment grup", iz Beograda osnovale su novu aviokompaniju "Mat ervejz" sa sedištem u Skoplju. Aviokompanija "Mat ervejz ", kako se navodi, osnovana je u skladu sa zakonskim propisima Makedonije i u nju su uložena značajna finansijska sredstva. Vlasnici nove aviokompanije očekuju da će, shodno značajnim investicijama, ostvariti prihod od 10 do 15 miliona evra u 2010. godini, a očekuju i da će im nadležni organi u Makedoniji, u što kraćem roku, odobriti potrebnu dozvolu za letenje, budući da je za to podneta sva neophodna dokumentacija. Sve spekulacije za bivše vlasnike makedonske čarter kompanije su netačne i jedina veza između nekadašnje avio kompanije "Makedonian erlajns" i novoosnovane čarter kompanije "Mat ervejz" je sličnost u nazivu koje su vlasnici zadrzali, zbog želje da kompanija pod tim imenom bude najbolji ambasador Republike Makedonije, pod čijom zastavom će i obavljati čarter saobraćaj."

Osnovana nova čarter kompanijaTuristička agencija "Kontiki travel" i kompanija "Metropolitan investment grup", iz Beograda osnovale su novu aviokompaniju "Mat ervejz" sa sedištem u Skoplju, saopšteno je danas iz tih kompanija.

Aviokompanija "Mat ervejz ", kako se navodi, osnovana je u skladu sa zakonskim propisima Makedonije i u nju su uložena značajna finansijska sredstva.

Vlasnici nove aviokompanije očekuju da će, shodno značajnim investicijama, ostvariti prihod od 10 do 15 miliona evra u 2010. godini, a očekuju i da će im nadležni organi u Makedoniji, u što kraćem roku, odobriti potrebnu dozvolu za letenje, budući da je za to podneta sva neophodna dokumentacija. U saopštenju se navodi da "su sve spekulacije za bivše vlasnike makedonske čarter kompanije netačne

i da je jedina veza između nekadašnje avio kompanije "Makedonian erlajns" i novoosnovane čarter kompanije "Mat ervejz" sličnost u nazivu koje su vlasnici zadrzali, zbog želje da kompanija pod tim imenom bude najbolji ambasador Republike Makedonije, pod čijom zastavom će i obavljati čarter saobraćaj."

Kompanija "Mat ervejz" poseduje avion tipa boing 737-500 i zapošljava oko 60 ljudi i planira da uvede direktan let za Ohrid, sa ciljem razvoja receptivnog turizma u Makedoniji, kao i ture koje će stanovništvu Makedonije omogućiti odmor u poznatim turističkim centrima Srbije. Ovakva investicija omogućiće i podstaći ekonomsku saradnju Srbije i Makedonije, omogućiti nova radna mesta, kao i kulturolosku razmenu dve zemlje, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik