Otvoren pristan za putničke brodove u Apatinu

Bez autora
May 11 2010

U Apatinu je danas otvoren pristan za putničke brodove u skladu sa evropskim standardima. Pristan je dug 50 metara, a širok sedam metara. Njegovu izgradnju podržali su Nacionalni investicioni plan i Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine. Apatin je pored najmodernije marine na Dunavu dobio isto toliko savremen i moderan pristan, koji odgovara standardima Evropske unije, jer je Dunav kičma i razvojna šansa ne samo Vojvodine i Srbije, već i svih onih zemalja kroz koje protiče. Ovaj pristan se nalazi nadomak marine, koja jedina u dunavskom toku ima 400 vezova, a od toga je 120 za veće jahte i teretne brodove. Nautički turizam je još jedna prilika da se vojvođanske opštine duž toka Dunava još više razviju. Apatin je prva u nizu opština, koja je administrativnu proceduru brzo završila, a u skorije vreme i druge opštine će to uraditi, tako da će se zajedničkim sredstvima NIP-a, Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i u toj izgradnji pomoći i druge ino-banke da se taj posao završiti.

Otvoren pristan za putničke brodove u ApatinuU Apatinu je danas otvoren pristan za putničke brodove u skladu sa evropskim standardima.

Pristan je dug 50 metara, a širok sedam metara. Njegovu izgradnju podržali su Nacionalni investicioni plan i Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Apatin je pored najmodernije marine na Dunavu dobio isto toliko savremen i moderan pristan, koji odgovara standardima Evropske unije, jer je Dunav kičma i razvojna šansa ne samo Vojvodine i Srbije, već i svih onih zemalja kroz koje protiče. Ovaj pristan se nalazi nadomak marine, koja jedina u dunavskom toku ima  400 vezova, a od toga je 120 za veće jahte i teretne brodove. Nautički turizam je još jedna prilika da se vojvođanske opštine duž toka Dunava još više razviju.

Apatin je prva u nizu opština, koja je administrativnu proceduru brzo završila, a u skorije vreme i druge opštine će to uraditi, tako da će se zajedničkim sredstvima NIP-a, Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i u toj izgradnji pomoći i druge ino-banke da se taj posao završiti.

Za izgradnju marine, koja je otvorena prošle godine u julu, iz Fonda za kapitalna ulaganja uloženo je četiri miliona evra, dok je za izgradnju pristana izdvojeno iz NIP-a i Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine ukupno milion evra. Za utvrđivanje obala duž marine i pristana izdojiće se oko 300 miliona dinara iz sredstava Svetske banke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik