'Prazničnih' 10 hiljada gostiju

Bez autora
May 04 2010

Tokom prvomajskih praznika u Budvi su održani Međunarodni turistički karneval i Nautic show, koji su okupili po statističkim podacima Turističke organizacije Budva, skoro 10 000 gostiju. VIII Međunarodni budvanski turistički karneval, u organizaciji NVO Feštađuni, okupio je 36 grupa iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, BiH, Makedonije, Češke, Rusije, Bugarske, Albanije i Crne Gore. Nakon male i velike karnevalske povorke, na završnom koncertu ispred Starog grada, nastupili su Masimo Savić, Jelena Tomašević i Boris Režak u pratnji novosadskog Big Banda. Po prvi put dodijeljene su i nagrade Karnevala, pa je fond od 1 500 eura Nikšićkog piva raspoređen: za najbolju masku grupi "Viktori sekret" iz Budve 600 eura, drugo mjesto i 400 eura osvojila je grupa "Ruski suvenir" iz Rusije, treće mjesto i 300 eura grupa iz Bakra, "Bakarske maškare" i utješna nagrada od 200 eura pripala je grupi iz Požarevca "Amadeus".

'Prazničnih' 10 hiljada gostijuTokom prvomajskih praznika u Budvi su održani Međunarodni turistički karneval i Nautic show, koji su okupili po statističkim podacima Turističke organizacije Budva, skoro 10 000 gostiju.

VIII Međunarodni budvanski turistički karneval, u organizaciji NVO Feštađuni, okupio je 36 grupa iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, BiH, Makedonije, Češke, Rusije, Bugarske, Albanije i Crne Gore.

Nakon male i velike karnevalske povorke, na završnom koncertu ispred Starog grada, nastupili su Masimo Savić, Jelena Tomašević i Boris Režak u pratnji novosadskog Big Banda.

Po prvi put dodijeljene su i nagrade Karnevala, pa je fond od 1 500 eura Nikšićkog piva raspoređen: za najbolju masku grupi "Viktori sekret" iz Budve 600 eura, drugo mjesto i 400 eura osvojila je grupa "Ruski suvenir" iz Rusije, treće mjesto i 300 eura grupa iz Bakra, "Bakarske maškare" i utješna nagrada od 200 eura pripala je grupi iz Požarevca "Amadeus".

Iz uprave Jadranskog sajma tvrde da je ovogodišnji Nautic show bio posjećeniji od prethodnih a sveukupnoj posjeti tokom prvomajskih praznika doprinijelo je i sunčano i toplo vrijeme, te je sezona kupanja na Budvanskoj rivijeri uveliko počela.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik