Profit "Emirejts erlajnza" povećan 416 odsto!

Bez autora
May 13 2010

Čist profit "Emirejts erlajnza", avioprevoznika iz Dubaija, dostigao je 968 miliona dolara prošle poslovne godine, čak 416 odsto više nego godinu ranije, zahvaljujući globalnom oporavku avionskog transporta.Bila je to izuzetna godina u kojoj je nastavljeno poslovanje sa profitom, posle pada u periodu do sada najgore recesije. Protit "Emirejsta" u poslovnoj godini koja je završena 31. marta 2010. godine bio je čak 416 procenata veći u odnosu na 187 miliona dolara zarađenih u prethodnih 12 meseci.

Profit "Emirejts erlajnza" povećan 416 odsto!Čist profit "Emirejts erlajnza", avioprevoznika iz Dubaija, dostigao je 968 miliona dolara prošle poslovne godine, čak 416 odsto više nego godinu ranije, zahvaljujući globalnom oporavku avionskog transporta.

Kako je kazao izvršni direktor "Emirejtsa" šeik Ahmed bin Sead el-Maktum, bila je to izuzetna godina u kojoj je nastavljeno poslovanje sa profitom, posle pada u periodu do sada najgore recesije.

Protit "Emirejsta" u poslovnoj godini koja je završena 31. marta 2010. godine bio je čak 416 procenata veći u odnosu na 187 miliona dolara zarađenih u prethodnih 12 meseci.

Neto profit matične firme "Emirejts grup" dostigao je 1,1 milijardu dolara, 248 odsto više nego godinu ranije, kada je čista zarada iznela 325 miliona dolara, na ukupan umereno povećan promet sa 12,3 miliajrde dolara na 12,4 milijarde.
Uprava kompanije saopštila je da je 2009. godine prevezla 27,5 miliona puntika, 20 odsto više nego u prethodnoj godini.

- To povećanje broja putnika ne može se pripisati jedino našoj poziciji u centru novog 'puta svile' između Istoka i Zapada, nego i našoj spremnosti da povećamo mrežu i standarde usluga - navedeno je u saopštenju šeika Ahmeda.

On je kazao da nabavka svežeg novca kompaniji nije problem, kao i da banke "čekaju u redu" spremne da finansiraju kupovinu osam novih aviona koji bi trebalo da budu isporučeni ove godine.

Šeik Ahmed je insistirao na tome da vlada u Dubaiju finansijski ne pomaže "Emirejst", kao i da kompanija nije zaštićena nikakvim protekcionističkim merama od konkurencije inostranih kompanija na domaćem tržištu.

Kompanija, koja leti ka 102 odredišta u 62 zemlje, ima jednu od najbržih stopa rasta u svetu. "Emirejts" ima flotu od 142 aviona i čvrste porudžbine za još 146 novih letelica i najveći je pojedinačni kupac "Erbasovog" džinovskog aviona A380, s osam letelica trenutno u saobraćaju i još 50 poručenih.

"Emirejst" je takođe postao najveći operator "Boingovog" aviona 777 za duge letove, sa 85 aviona u floti i 21 porudžbinom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik