Razvoj seoskog turizma u Srbiji

Bez autora
May 27 2010

Tokom 2011. godine u Srbiji će početi realizacija četiri pilot projekta za podršku razvoju seoskog turizma u južnom Banatu, Podunavlju, Centralnoj i Zapadnoj Srbiji. Ovi projekti će biti pokrenuti u opštinama Ljig, Mionica, Kosjerić i Valjevo, kao i u Istočnoj Srbiji od Zaječara do Dimitrovgrada. Projekti su namenjeni za edukaciju seoskih domaćinstava, od učenja stranih jezika, recepcijskog poslovanja i rada sa gostima do oglašavanja i prodaje kapaciteta seoskih domaćinstava. Planirano je da seoski domaćini odlaze na obuku u inostrane centre kao što su Toskana ili Rioha u Španiji gde će se upoznati sa kolegama i eventualno isplanirati zajedničke poslove. Srbija ima velike potencijale za razvoj seoskog turizma, pre svega zbog bogatog kulturnog nasleđa, tradicije i ekologije. Srbija treba da iskoristi sve svoje turističke prednosti i da se orijentiše ka otvaranju prema okolnim i svim evropskim tržištima.

Razvoj seoskog turizma u SrbijiTokom 2011. godine u Srbiji će početi realizacija četiri pilot projekta za podršku razvoju seoskog turizma u južnom Banatu, Podunavlju, Centralnoj i Zapadnoj Srbiji.

Ovi projekti će biti pokrenuti u opštinama Ljig, Mionica, Kosjerić i Valjevo, kao i u Istočnoj Srbiji od Zaječara do Dimitrovgrada.

Projekti su namenjeni za edukaciju seoskih domaćinstava, od učenja stranih jezika, recepcijskog poslovanja i rada sa gostima do oglašavanja i prodaje kapaciteta seoskih domaćinstava. Planirano je da seoski domaćini odlaze na obuku u inostrane centre kao što su Toskana ili Rioha u Španiji gde će se upoznati sa kolegama i eventualno isplanirati zajedničke poslove.

Srbija ima velike potencijale za razvoj seoskog turizma, pre svega zbog bogatog kulturnog nasleđa, tradicije i ekologije. Srbija treba da iskoristi sve svoje turističke prednosti i da se orijentiše ka otvaranju prema okolnim i svim evropskim tržištima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik