Seoskom turizmu 2,5 milijuna kuna

Bez autora
Apr 29 2010

Hrvatska kakvu do sada niste mogli doživjeti - novi je program dodjele nepovratnih sredstava Ministarstva turizma, kojim bi se trebalo potaknuti turističke agencije da izrade i gostima ponude sadržaje i događanja u ruralnim područjima Hrvatske, posebno u kontinentalnom dijelu, ali i u nerazvijenim područjima primorskog zaleđa poput Dalmatinske zagore. Ministarstvo turizma će za ta područja izdvojiti u prvoj fazi oko 2,5 milijuna kuna, koje će moći koristiti oko 900 turističkih agencija koje ponude kvalitetne i osmišljene sadržaje u tim područjima. U protekle dvije godine je izrađen 1281 turistički projekt za smještajne kapacitete, agroturizam, vinske podrume, biciklističke staze, tematske putove i drugo, za što je utrošeno oko 10 milijuna eura, a polovicu tih sredstava osiguralo je ministarstvo.

Seoskom turizmu 2,5 milijuna kunaHrvatska kakvu do sada niste mogli doživjeti - novi je program dodjele nepovratnih sredstava Ministarstva turizma, kojim bi se trebalo potaknuti turističke agencije da izrade i gostima ponude sadržaje i događanja u ruralnim područjima Hrvatske, posebno u kontinentalnom dijelu, ali i u nerazvijenim područjima primorskog zaleđa poput Dalmatinske zagore.

Ministarstvo turizma će za ta područja izdvojiti u prvoj fazi oko 2,5 milijuna kuna, koje će moći koristiti oko 900 turističkih agencija koje ponude kvalitetne i osmišljene sadržaje u tim područjima, kazao nam je Damir Bajs, ministar turizma, nakon sastanka koji je u srijedu imao u Daruvaru s vodstvom svih udruga hrvatskih putničkih agencija.

Prema njegovim riječima, u protekle dvije godine je izrađen 1281 turistički projekt za smještajne kapacitete, agroturizam, vinske podrume, biciklističke staze, tematske putove i drugo, za što je utrošeno oko 10 milijuna eura, a polovicu tih sredstava osiguralo je ministarstvo.

Kako bi se sada svi ti sadržaji stavili u komercijalnu funkciju, dat će se financijska injekcija agencijama koje bi ih trebale objediniti u kvalitetne turističke programe. Za korištenje tih sredstava uskoro će biti objavljen natječaj, a krajem ljeta bi oni trebali i zaživjeti. Ministarstvo turizma će subvencionirati izradu samih programa, ali i subvencionirati dolazak gostiju kroz te programe.

- Cilj nam je da hrvatska turistička karta bude puna u svakom svojem dijelu, čime će se dobiti na raznolikosti i atraktivnosti ponude – kazao nam je Bajs.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik