Spanair: Od idućeg tjedna Zagreb-Barcelona za 362 kune

Bez autora
Apr 15 2010

Zahvaljujući Spanairu Zagreb će od ponedjeljka triput tjedno biti povezan s Barcelonom. Španjolski avioprijevoznik 19. travnja uvodi izravne letove ponedjeljkom, srijedom i petkom, a prve se karte mogu nabaviti po promidžbenoj cijeni od 362 kune. U tri ljetna mjeseca Spanair će izravnim letovima povezati i Dubrovnik s Madridom. Španjolski turistički radnici računaju s većim interesom Španjolaca za Hrvatsku, ali i da će Hrvati biti zainteresiraniji za španjolska odredišta. U 2007. imali su 23.690 gostiju iz Hrvatske. Španjolska je Hrvatima bila na trećem mjestu među inozemnim odredištima. U međuvremenu je brojka osjetnije pala, a to će se promijeniti uvođenjem ovih avionskih linija. Inače, Španjolsku je lani posjetilo 52 milijuna turista, osam posto manje nego u 2008., a podbačaj je u Hrvatskoj bio još izraženiji.

Spanair: Od idućeg tjedna Zagreb-Barcelona za 362 kuneZahvaljujući Spanairu Zagreb će od ponedjeljka triput tjedno biti povezan s Barcelonom.

Španjolski avioprijevoznik 19. travnja uvodi izravne letove ponedjeljkom, srijedom i petkom, a prve se karte mogu nabaviti po promidžbenoj cijeni od 362 kune.

U tri ljetna mjeseca Spanair će izravnim letovima povezati i Dubrovnik s Madridom. Španjolski turistički radnici računaju s većim interesom Španjolaca za Hrvatsku, ali i da će Hrvati biti zainteresiraniji za španjolska odredišta.

– U 2007. imali smo 23.690 gostiju iz Hrvatske. Španjolska je Hrvatima bila na trećem mjestu među inozemnim odredištima. U međuvremenu je brojka osjetnije pala, a to će se, nadamo se, promijeniti uvođenjem ovih avionskih linija – rekao je Ignazio Angulo Ranz, šef španjolskoga turističkog ureda u Italiji, koji pokriva i ovaj dio Europe, na konferenciji za novinare na turističkom sajmu Crotour u Zagrebu.

Inače, Španjolsku je lani posjetilo 52 milijuna turista, osam posto manje nego u 2008., a podbačaj je u Hrvatskoj bio još izraženiji. Turistička se velesila za ovu sezonu osim poboljšanja avioveza s emitivnim tržištima pripremila i novom promidžbenom kampanjom. Umjesto dosadašnjeg slogana “Smile, you are in Spain”, krenuli su s novim “I need Spain”, a sve prati i novi spot. Okrenut je gastronomiji, umjetnosti, manjim dijelom turizmu uz more, a ima i prizore, kod nas uklonjene iz videospota, u kupaćim kostimima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik