Srbija pogodna za razvoj hotelske industrije

Bez autora
Jun 04 2010

Razvoj hotelske i turističke industrije i procena vrednosti nepokretnosti su teme koju su izdvojene na drugoj konferenciji za medije, povodom najave treće po redu sajamsko – konferencijske platforme REBEC, koja će i ove godine, kao i u prethodne dve okupiti stručnjake iz zemlje i inostranstva tokom tri dana (od 21 do 23. juna) u hotelu Continental u Beogradu. ReardonSmith Arhitects posluje širom sveta sa iskustvom u radu dužim od 20 godina, a iza sebe imaju impozantnu listu lanaca hotela u svetu. „Hersham Golf Club“, Surrey, UK, „JW Marriott“, Baku, „Four Seasons, London, „Estrela Santiago“, Cape Verde, „Four Seasons“, Baku, „Hyatt Regency“, Minsk, „Porto Montenegro“ Crna Gora, „The Savoy“, London, „Travelodge Waterloo“, London, samo su neki od aktuelnih projekata na kojima ova komapanija radi.

Srbija pogodna za razvoj hotelske industrijeRazvoj hotelske i turističke industrije i procena vrednosti nepokretnosti su teme koju su izdvojene na drugoj konferenciji za medije, povodom najave treće po redu sajamsko – konferencijske platforme REBEC, koja će i ove godine, kao i u prethodne dve okupiti stručnjake iz zemlje i inostranstva tokom tri dana (od 21 do 23. juna) u hotelu Continental u Beogradu.

Patrick Reardon, izvršni predsednik kompanije ReardonSmith Arhitects iz Londona, specijalizovane  arhitektonske kompanije za projektovanje hotela širom sveta, bio je počasni gost tokom dvodenvne posete Beogradu  i jedan od govornka na održanoj konferenciji za novinare povodom najave sajma inevsticija i nekretnina REBEC.

ReardonSmith Arhitects posluje širom sveta sa iskustvom u radu dužim od 20 godina, a iza sebe, kakao je izjavio Patrick Reardon, imaju impozantnu listu lanaca hotela u svetu. „Hersham Golf Club“, Surrey, UK, „JW Marriott“, Baku, „Four Seasons, London, „Estrela Santiago“, Cape Verde, „Four Seasons“, Baku, „Hyatt Regency“, Minsk, „Porto Montenegro“ Crna Gora, „The Savoy“, London, „Travelodge Waterloo“, London, samo su neki od aktuelnih projekata na kojima ova komapanija radi.

"Veliko mi je zadovoljstvo što će moj najbližih saradnikanastupiti na predstojećoj konferenciji REBEC, tokom koje će preneti iskustva koja smo stekli radeći u hotelskoj industriji duže od 20 godina. Verujem da ćemo biti od veliki kosristi svima vama, koji budete želeli da čujete nešto više o toj temi. Projekat koji je upravo aktuelan, je Porto Montenegro, a čiji završetak prve faze je predviđen početkom sledećeg meseca", rekao je Patrik Rirdon.

Kako je izjavio, ovaj projekat osvojen je na  međunarodnom arhitektosnko urbanističkom konkursu, a inspiracija za početak rada  bila je analiza istorije gradova u oblasti Mediterana.

"Porto Montenegro je jedinstven projekat za nas. Prevashodno  zbog činjenice što smo pre toga radili pojedinačne hotele, dok sada projektujemo - grad hotel. To će biti destinacija za velike jahte i manja plovila. Jedan živahan grad, a ujedno i mirna destinacija, za sve one koji žele da se odmore", dodao je Patrik Rirdon.

Nove tendencije u projektovanju hotela danas su uslovljene savremenim razvojem hotelske industrije. Hotel više nije samo soba već kompletna usluga, od prenoćišta do najzahtevijih želja gostiju.

Osim ove, još  jedna od tema o kojoj je danas bilo reči, a o kojoj će se detaljnije pričati na predstojećoj konferenciji REBEC, biće i procena vrednosti nepokretnosti.

"To je multidisciplinarna delatnost neophodna za uspostavljanje kvalitetnijeg tržišta nekretnina. U Srbiji ne postoje standardi na osnovu kojih bi se vršile procene. Procenama se uglavnom bave sudski veštaci ekonomske, građevinske i drugih inženjerskih struka", rekao je Nebojša Nešovanović, rukovodilac odeljenja za procene u kompaniji King Sturge.

"Prema statističkim podacima, u Srbiji postoji samo pet licenciranih procenitelja koji se bave procenom vrednosti nepokretnosti, a da bi se naše tržište pokrilo, u ovom momentu je potrebno između 800 i 1.200 procenitelja vrednosti nepokretnosti", izjavio je Nešovanović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik