Uskoro o aerodromu

Bez autora
Apr 28 2010

Pregovori sa investitorima iz Njemačke i Turske o izgradnji aerodroma u Beranama, počeće krajem maja. Očekuje se pozitivan ishod pregovora i realizaciju tog projekta, koji je velika razvojna šansa ne samo za Crnu Goru, nego i region. Čini se da smo na dobrom putu da taj projekat realizujemo, vidjećemo u maju kad bude došla ova ekipa sastavljena od dvije firme, jedna iz Turske druga iz Njemačke, koja je zbilja zainteresovana. Daće se aerodrom na upravljanje tim firmama, na 20, 30, 50 ili više godina, samo da se on pokrene i donese benefite ne samo Beranama nego cijelom regionu. U naredne tri godine će se graditi i regionalna deponija u beranskom kraju, a ponuđeno je rješenje da umjesto četiri, obuhvati još tri opštine sa sjevara. Biće izgrađen i kolektor za prečišćavanje otpadnih voda, vrijedan 17 miliona EUR, koji će se finansirati iz grantova i sredstava Evropske investicione banke, a 50 odsto obezbijediće Vlada i Opština Berane.

Uskoro o aerodromuPregovori sa investitorima iz Njemačke i Turske o izgradnji aerodroma u Beranama, počeće krajem maja, najavio je predsjednik beranske Opštine, Vuka Golubović.

On očekuje pozitivan ishod pregovora i realizaciju tog projekta, koji je velika razvojna šansa ne samo za Crnu Goru, nego i region.

»Čini mi se da smo na dobrom putu da taj projekat realizujemo, vidjećemo u maju kad bude došla ova ekipa sastavljena od dvije firme, jedna iz Turske druga iz Njemačke, koja je zbilja zainteresovana. Daćemo aerodrom na upravljanje tim firmama, na 20, 30, 50 ili više godina, samo da se on pokrene i donese benefite ne samo Beranama nego cijelom regionu«, rekao je Golubović Radiju Crne Gore.

On je najavio da će se u naredne tri godine graditi i regionalna deponija u beranskom kraju, a ponuđeno je rješenje da umjesto četiri, obuhvati još tri opštine sa sjevara.

Biće, kako je dodao, izgrađen i kolektor za prečišćavanje otpadnih voda, vrijedan 17 miliona EUR, koji će se finansirati iz grantova i sredstava Evropske investicione banke, a 50 odsto obezbijediće Vlada i Opština Berane.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik