Uskoro počinje izgradnja hotela na Srebrnom jezeru

Bez autora
Apr 05 2010

Izgradnja prvog, od tri planirana hotela u turističkom kompleksu na Srebrnom jezeru, počeće uskoro. Za hotel "Cezar" projekat je gotovo završen i gradnja bi trebalo da počne "za par meseci". Investitor kompleksa je kompanija "Silver lake investment, a reč je o kompleksu čija se ukupna vrednost procenjuje na više desetina miliona evra. Reč je o ambicioznom i skupom projektu, u okviru kojeg je do sada samo milion evra dato za projekte. Samo 'master plan' je koštao nekoliko stotina hiljada evra. Izgradnja hotela trebalo je da počne još prošle godine, ali se zbog ekonomske krize, od toga odustalo. Uz to, izgradnju kompleksa prati poštovanje svih zakona iz oblasti urbanizma i izgradnje, pa se za dobijanje neophodnih dozvola čeka i više meseci. Samo za dozvolu za postavljanje pontona na marini čekalo se šest meseci, kako bi se osiguralo da on ne ugrozi biljni i životinjski svet.

Uskoro počinje izgradnja hotela na Srebrnom jezeruIzgradnja prvog, od tri planirana hotela u turističkom kompleksu na Srebrnom jezeru, počeće uskoro, najavio je biznismen Slobodan Vučićević.

Kako je na nedavno održanoj "Dunavskoj konferenciji" u Privrednoj komori Srbije kazao, za hotel "Cezar" projekat je gotovo završen i gradnja bi trebalo da počne "za par meseci".

- Investitor kompleksa je kompanija "Silver lake investment, a reč je o kompleksu čija se ukupna vrednost procenjuje na više desetina miliona evra - kazao je Vučićević i istakao da je reč o ambicioznom i skupom projektu, u okviru kojeg je do sada samo milion evra dato za projekte.

- Samo 'master plan' nas je koštao nekoliko stotina hiljada evra - istakao je Vučićević i podsetio da je izgradnja hotela trebalo da počne još prošle godine, ali da se zbog ekonomske krize, od toga odustalo.

- Uz to, izgradnju kompleksa prati poštovanje svih zakona iz oblasti urbanizma i izgradnje, pa se za dobijanje neophodnih dozvola čeka i više meseci - naglasio je Vučićević i dodao da je samo za dozvolu za postavljanje pontona na marini čekao šest meseci, kako bi se osiguralo da on ne ugrozi biljni i životinjski svet.

- Izgradnja turističkog kompleksa na Srerbnom jezeru, koji će obuhvatiti hotele, parkove, restorane i golf terene, biće i velika prilika za zapošljavanje stanovništva Velikog Gradišta, u čijoj se blizini nalazi jezero - kazao je on.

Turistički centar trebalo bi da bude tematski park čiji će sadržaji predstavljati ruralna naselja iz cele Srbije, pa će to biti prilika za domaće i strane turiste da osete jedinstven duh naše tradicije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik