Uskoro poznati zakupci

Bez autora
Apr 15 2010

Tender za zakup 79 plaža biće zatvoren do kraja sedmice, a zakupci će biti poznati osam dana kasnije, kada ističe formalni rok za žalbe. Ovogodišnji zakupci će biti obavezni da kupališta pripreme najkasnije do 1. maja, po uslovima i pravilniku Morskog dobra, jer su im obezbijeđeni svi preduslovi za dobro funkcionisanje tokom turističke sezone. Polovina kupališta moraće biti oslobođena od plažnog mobilijara i smatraće se slobodnom zonom za goste, osim kada je riječ o hotelskim plažama. U uređenim i izgrađenim kupalištima moraće, pored ostalog, biti postavljeni tuševi, kabine za presvlačenje, kante za otpatke, informativne table. Plaže će morati da imaju i spasilačku službu koja će funkcionisati prema utvrđenim pravilima. O kakvom je kupalištu riječ, gosti će biti informisani putem posebno urađenih mapa postavljenih na ulazima plaža.

Uskoro poznati zakupciTender za zakup 79 plaža biće zatvoren do kraja sedmice, a zakupci će biti poznati osam dana kasnije, kada ističe formalni rok za žalbe, saopšteno je Javnog preduzeća Morsko dobro.

Iz kompanije su, agenciji Mina-business, kazali da će ovogodišnji zakupci biti obavezni da kupališta pripreme najkasnije do 1. maja, po uslovima i pravilniku Morskog dobra, jer su im, kako je objašnjeno, obezbijeđeni svi preduslovi za dobro funkcionisanje tokom turističke sezone.

Polovina kupališta moraće biti oslobođena od plažnog mobilijara i smatraće se slobodnom zonom za goste, osim kada je riječ o hotelskim plažama.

U uređenim i izgrađenim kupalištima moraće, pored ostalog, biti postavljeni tuševi, kabine za presvlačenje, kante za otpatke, informativne table. Plaže će morati da imaju i spasilačku službu koja će funkcionisati prema utvrđenim pravilima.

"O kakvom je kupalištu riječ, gosti će biti informisani putem posebno urađenih mapa postavljenih na ulazima plaža", saopšteno je iz Morskog dobra.

Ulaz na zakupljene djelove plaža neće se naplaćivati.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik