Vranjska Banja - zdravstveni brend

Bez autora
May 06 2010

Vranjska Banja je, svojim kapacitetima, kvalitetom ponude i cenama usluga, zdravstvena i turistička destinacija broj jedan na jugu Srbije, zdravstveni i turistički brend celog kraja. Bolesnički dan ovde, zavisno od kategorije sobe, staje od 1.650 do 2.400 dinara, a gosti 24 sata imaju na usluzi lekara specijalistu i medicinsku sestru. Ova voda je lek za sve oblike reumatizma, post traumatska i post operativna stanja - posle preloma, ugradnje kukova, operacije kolena. Uspešno leči nervne bolesti, ishialgiju i diskusherniju, kožne - psorijazu i hronični ekcem, ginekološke upale, sekundarni sterilitet i upale želuca. U poslednje vreme, svaki treći gost koji je došao u Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju, prethodno je imao operaciju diskushermije. U ovom trenutku kapaciteti Specijalne bolnice za rehabilitaciju koriste se sa 80 odsto, a među gostima je najviše Beograđana i Vojvođana, koji su, uz zdravstvene prednosti, ovde prepoznali mir, tišinu, čist vazduh i zdravu izhranu.

Vranjska Banja - zdravstveni brendVranjska Banja je, svojim kapacitetima, kvalitetom ponude i cenama usluga, zdravstvena i turistička destinacija broj jedan na jugu Srbije, zdravstveni i turistički brend celog kraja, ističu u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju.

Direktor Specijalne bolnice u Vranjskoj Banji dr Zoran Milosavljeić, ističe da bolesnički dan ovde, zavisno od kategorije sobe, staje od 1.650 do 2.400 dinara, a da gosti 24 sata imaju na usluzi lekara specijalistu i medicinsku sestru.

"Ova voda je lek za sve oblike reumatizma, post traumatska i post operativna stanja - posle preloma, ugradnje kukova, operacije kolena. Uspešno lečimo nervne bolesti, ishialgiju i diskusherniju, kožne - psorijazu i hronični ekcem, ginekološke upale, sekundarni sterilitet i upale želuca", kaže dr Milosavljević.

Direktor ističe da je u poslednje vreme, svaki treći gost koji je došao u Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju, prethodno imao operaciju diskushermije.

"U ovom trenutku kapaciteti Specijalne bolnice za rehabilitaciju koriste se sa 80 odsto, a među gostima je najviše Beograđana i Vojvođana, koji su, uz zdravstvene prednosti, ovde prepoznali mir, tišinu, čist vazduh i zdravu izhranu", kaže Milosavljević. Slavoljub Kostić, šef marketinga Specijalne bolnice ocenjuje da su status Vranjske Banje na zdravstvenoj i turističkoj mapi Srbije, izgradila i učvrstila tri podatka.

"Najpre, istorijski spisi kažu da je ovo najstarija banja na Balkanu, koju su 'otkrili' Rimljani. Drugo, ovo je banja sa najtoplijom vodom u Evropi, čija je temperatura na izvorištu od 96 do 110 stepeni i treće ovo je jedna od osam srpskih banja u kojoj su se lečili clanovi porodica Obrenovića i Karađorđevića".

Zbog tih svojstava Banja i Specijalna bolnica imaju stalne klijente, od kojih neki dolaze i dva puta godišnje, kao što su Sava Stanimirović iz Leskovca i Ljubiša Canić iz Golupca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik