Hotel za najhrabrije: Da li biste noćili u kapsulama iznad provalije?

Bez autora
Sep 04 2024

Hotel Ovo Patagonija može se opisati kao smeštaj samo za najhrabrije.

A zašto samo za najhrabrije? Zato što dolazak do njega uključuje planinarenje, pentranje kozjim stazama i noćenje u kapsulama koje "vise" iznad provalije.

Smeštaj podrazumevaju prozirne kapsule koje vise s kamenog zida skoro 275 metara.

Pristup uključuje planinarenje duboko u argentinskoj Patagoniji, nakon čega sledi uspon po strmim liticama pomoću klinova i konopaca (via ferata). Za iskustvo su potrebni pojasevi, kacige i dosta hrabrosti.

"Želimo da doživimo jedinstvena iskustva u kontaktu s visinama i u kontaktu s našim najintimnijim iskustvom izlaska iz naše zone komfora", kazao je za Forbs Ezekijel Ruete, saosnivač hotela Ovo Patagonija.

"To je zapravo naš slogan: izađite iz svoje zone komfora u udobnosti."

Argentinski avanturista praktikuje hodanje po kablovima razvučenim između planinskih litica više od jedne decenije, zajedno sa saosnivačem hotela, arhitektom Luisom Apariciom.

Uz ideju da upoznaju ljude s radostima stajanja nad prazninom, adrenalinom suočavanja sa strahom i očaravajućim užitkom gledanja u oblake koji lebde, par je želeo izazov stvaranja umetničke instalacije niskog uticaja koju bi bilo lako ukloniti.

Nakon više od tri godine rada sa specijalizovanim timom planinara, inženjera i geomehaničkih tehničara, u decembru otvaraju ono što najavljuju kao najviši hotel na svetu koji je najizloženiji prirodnim silama. Ono što prodaju daleko je više od noćnog posmatranja zvezda u Patagoniji.

Iako je vetar gotovo zagarantovan i vrtoglavica je realna mogućnost, Ruete naglašava da je Ovo Patagonija za svakog putnika naviknutog na luksuz, s razumnim nivoom kondicije i smisla za avanturu. Iskusni planinski vodiči prate goste na putu gore-dole, dostavljaju večeru i doručak i spavaju u blizini s uključenim radiom. Gosti ih mogu pozvati u bilo koje vreme ako im je potrebno malo uveravanja.

Gosti rezervišu noćenje u hotelu Ovo Patagonija (od 1.600 dolara za dve osobe) uz boravak tokom tri noći (što nije uključeno u cenu) u obližnjoj Estancija Bonanca.

Počinju u gradu El Čatlen, iz kojeg idu do glavne lože, gde im daju rančeve i opremu. Odatle je oko sat hoda do scenskog prostora, nakon čega sledi petominutna via ferata (sistem platformi i stepenica; bez spuštanja) koja ih dovodi do njihove kapsule.

Svaka od četiri kapsule ima dizajn na tri nivoa i mnoge karakteristike luksuznih hotelskih soba. Na najvišem nivou nalazi se plišani krevet koji ispunjava većinu prostora. Srednji nivo je za dnevni boravak, mali trpezarijski sto i kupatilo, koje ima toalet i tekuću vodu za lavabo. Mreža nalik na ljuljašku na najnižem nivou nudi još jedan prostor za odmor.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik